Greviştii sârbi au blocat Dunărea. 15 vapoare aşteaptă să treacă

Aproximativ 80 de angajaţi ai unei companii de trasport fluvial au oprit navigaţia. Ei sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile. Ei au blocat, joi, navigaţia pe Dunăre pentru a cere plata salariilor din urmă, obligând 15 nave să îşi întrerupă traseul.

RomaniaTV.net
12 apr. 2012, 20:34
Greviştii sârbi au blocat Dunărea. 15 vapoare aşteaptă să treacă

Aproximativ 80 de grevişti, angajaţi ai întreprinderii Dunav Agregati, au instalat miercuri trei vapoare transversal pe fluviu împiedicând navigaţia în apropiere de Novi Sad, la circa 80 de kilometri nord de Belgrad, scrie Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor sindicatului acestei firme privatizate în 2009, 15 vapoare aşteaptă să treacă, dintre care cinci sunt ancorate în portul Novi Sad şi zece în faţa barajelor instalate de grevişti.

Căpitănia de la Novi Sad a suspendat navigaţia pe Dunăre din motive de securitate.

Dunărea, fluviu cu o lungime de 2.860 de kilometri, este o importantă cale de navigaţie fluvială ce leagă Europa Occidentală de Marea Neagră.

Acest blocaj face parte dintr-o serie de greve care afectează Serbia, ţară cu 7,2 milioane de locuitori, cu câteva săptămâni înaintea alegerilor generale prevăzute pentru 6 mai.

Serbia se confruntă cu o situaţie economică dificilă, şomajul ajungând la 23 la sută din populaţie.