Grijă pentru animale: Un fermier a pus aer condiţionat în grajdurile văcuţelor VIDEO

Un afacerist bun îşi îngrijeşte investiţia ca pe propriul copil. La fel face şi un fermier din Galaţi, care le-a pus aer condiţionat vacilor sale. Omul a avut mult de suferit în trecut din cauza caniculei: producţia a fost mult mai slabă, iar animalele... stresate. Fericirea lui şi a animalelor sale nici nu a costat prea mult, în jur de două mii de euro.

RomaniaTV.net
31 iul. 2013, 11:55
Grijă pentru animale: Un fermier a pus aer condiţionat în grajdurile văcuţelor VIDEO

Căldura le dă mari bătăi de cap fermierilor. Animalele suferă mult din cauza temperaturilor mari, iar asta înseamnă bani pierduţi. În timpul verii, producţia poate scădea chiar la jumătate. Un fermier din Galaţi a găsit soluţia: a pus aer condiţionat în grajdurile celor 150 de vaci ale sale.

„Suferă la fel ca omul. Şi omul suferă, cu toate că avem apă… De căldură suferim toţi şi animalul şi noi”, a declarat îngrijitorul vacilor.

„Îşi face treaba foarte bine. Dacă observaţi, aici sunt 17-18 grade, temperatură la care văcuţele se simt cel mai bine (…) Prin faptul că vacile se simt bine şi le vedeţi că nu stau să le curgă saliva din gură, eu cred că e cea mai bună amortizare, când vezi că vacile se simt bine. Nu mai contează, nu e aşa de scump. Instalaţia nu-i scumpă”, a spus administratorul fermei.

Fermierul a investit în aerul condiţionat în jur de două mii de euro. Omul speră ca producţia de lapte să fie mult mai bună, pentru că animalele sunt liniştite şi nu suferă de căldură.