Grindeanu, noi dezvăluiri despre scandalul din S1: „În urnele pentru primarul de sector s-au găsit şi buletine cu primarul general”

Sorin Grindeanu, preşedintele executiv al Partidului Social Democrat, a oferit un exemplu despre erorile grave descoperite la numărarea voturilor în Sectorul 1. Acesta a declarat la România TV că într-o secţie de votare, după renumărarea voturilor, s-a constatat că Daniel Tudorache (candidatul PSD pentru un nou mandat de primar) avea un număr mult mai mare de voturi decât era înregistrat, iniţial, pe procesul verbal.

RomaniaTV.net
29 sept. 2020, 18:06

„La aceeaşi secţie de votare din Bucureşti, din Sectorul 1, cu aceleaşi semnături ale membrilor din secţia de votare se văd discrepanţe extraordinare. La prima numărătoare, candidatul nostru, domnul Dan Tudorache, a luat 11 voturi, iar Partidul România Mare a avut 100 şi ceva de voturi, iar la a doua, când s-a renumărat, Dan Tudorache a avut 266 de voturi de la 11. În seara aceasta au început să ne vină diverse informaţii cum că în urnele în care se vota primarul de sector s-au găsit şi buletine cu primarul general. E vorba de secţia 156. Sunt convins că aceste lucruri s-au întâmplat şi încep să vină din ce în ce mai multe dovezi”, a declarat Sorin Grindeanu.

Întrebat la România TV dacă acesta ar fi un motiv de contestat alegerile la nivelul întregii Capitale, Sorin Grindeanu a declarat că esrte un motiv de renumărare a voturilor în primul rând. 

Este un motiv de renumărare a buletinelor de vot din Sectorul 1 şi nu numai”, a declarat Sorin Grindeanu la România TV.

De asemenea, preşedintele executiv al Partidului Social Democrat a fost întrebat dacă partidul PSD este dispus să facă un gest politic prin care să ceară renumărarea sau eventual anularea acestor alegeri şi reorganizarea lor, sugerând că este „datoria lor faţă de bucureşteni”, fără a lua în calcul expunerea oamenilor în perioada de pandemie. 

Citeşte şi: Ludovic Orban aruncă bomba! „S-au cumpărat voturi, ăsta e adevărul. Lui Nicuşor Dan i-au dispărut voturi”

„Eu cred că democraţia şi votul este deasupra expunerii şi sunt nişte tertori pe care unii se pare că nu îi înţeleg”, a continuat Sorin Grindeanu. 

De asemenea, Sorin Grindeanu a postat pe pagina sa de Facebook dovada fraudei din Sectorul 1.

„Iată cum se fură voturile! Cu pixul, la vedere, fără nicio jenă! Sute de voturi mutate de la un partid la altul. În 2020, în secția de votare nr. 156 din Sectorul 1 al Capitalei, Partidul România Mare a „obținut” 144 de voturi, iar Dan Tudorache doar 11. După ce Biroul Electoral de Sector a dispus renumărarea voturilor de la această secție s-a constatat că Partidul România Mare avea de fapt doar…. 2 voturi. Iar Dan Tudorache… 266!”, a scris preşedintele executiv PSD pe Facebook.