Grindeanu a etalat prezidenţiabilii PSD: Ciolacu, Rafila, Firea, Geoană. PNL mizează pe generalul Ciucă

Războiul din Ucraina se apropie tot mai mult de graniţele României, dar partidele politice deja îşi fac calcule pentru alegerile prezidenţiale, parlamentare şi locale.

02 mai 2022, 21:59
Grindeanu a etalat prezidenţiabilii PSD: Ciolacu, Rafila, Firea, Geoană. PNL mizează pe generalul Ciucă

Ciolacu şi Ciucă sunt liderii uniţi ai unei coaliţii de care se dezice Cîţu la fiecare apariţie publică, dar se apropie momentul când vor deveni rivali. Vicepremierul Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD, a declarat luni, că își dorește ca social-democrații să candideze singuri la toate rundele de alegeri din 2024 și că la prezidențiale el nu are de gând să candideze pentru că are mulți colegi „mai potriviți” decât el.

„Sunt multi alti colegi mai potriviti decat mine, e presedintele partidului, e dl Rafila, e dna Firea, sunt mai multi. Dl Geoana nu e membru PSD dar ar fi un candidat redutabil la presedintie”, a afirmat Grindeanu. „Din punctul meu de vedere, PSD va candida singur”, a adăugat acesta.

Purtătorul de cuvânt al PNL: „Nicolae Ciucă poate avea un impact serios la prezidenţiale”
Ionuţ Stroe este de părere că premierul Nicolae Ciucă poate să aibă „un impact serios” în cursa pentru şefia statului. Liberalul susţine că actualul prim-ministru oferă un model de politician altfel, care preferă un mod de lucru „mult mai riguros”.

„Preocuparea noastră în momentul de faţă este 100% guvernarea. Trebuie să recunoatem că orice premier de succes are şanse la prezidenţiale. Important pentru noi este ca PNL să aibă acest succes la guvernare. Restul cred că va veni de la sine. Cred că în următorii doi ani Nicolae Ciucă poate să realizeze un lucru foarte important pentru politica românească, el oferă deja un model aparte, un model de lider altfel, este complet diferit faţă de cei care au fost până acum. El preferă un mod mult mai riguros, serios, cumpătat, aplicat.

Florin Cîţu spune că PNL ar putea să colaboreze din nou cu USR în viitorul apropiat: Cred că a doua oară o să facem mai bine amândoi. Coaliția cu PSD nu e naturală
Latura lui politică în acest moment este pusă în umbra seriozităţii cu care vrea să conducă acest Guvern. Cel mai important lucru sunt rezultatele cu care a venit la guvernare. Eu cred că premierul Ciucă poate avea un impact serios la prezidenţiale”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL la Adevărul Live.

Sondaj Ciolacu și Ciucă, la egalitate la capitolul încredere. PSD-36%, PNL-19%, AUR-14%

Potrivit unui sondaj Avangarde, realizat la comanda PSD, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar obține 39%, PNL-19%, AUR-14 și USR-11%. Sondajul îi dă la egalitate pe cei doi lideri ai Coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă ar avea 31% cotă de încredere.

Premierul Ciucă i-a trimis preşedintelui Iohannis propunerile pentru Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi Ministerul Cercetării
Sondajul a fost realizat în perioada 12 aprilie-20 aprilie, prin telefon, iar la el au răspuns aproape 1.000 de cetățeni.

În ceea ce privește liderii de partid în care românii au cea mai mare încredere, aceștia ar fi Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, la egalitate, urmați de Cătălin Drulă și de George Simion.

PSD conduce în preferințele românilor, urmat de PNL și AUR.

PSD – 36%
PNL – 19%
AUR – 14%
USR – 11%
UDMR – 5%
Alte partide – 15%