Grindeanu a iniţiat desecretizarea stenogramei şedinţei de Guvern în care a fost adoptată OUG privind codurile penale

Biroul de presă al Guvernului a anunţat, vineri, că premierul Sorin Grindeanu a declanşat procedura de desecretizare a stenogramei şedinţei Executivului în care a fost adoptată OUG 13/2017 de modificare a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, ca urmare a solicitărilor presei privind publicarea stenogramei.

03 feb. 2017, 15:24
Grindeanu a iniţiat desecretizarea stenogramei şedinţei de Guvern în care a fost adoptată OUG privind codurile penale

„Prim-ministrul Sorin Grindeanu a dispus iniţierea demersurilor procedurale pentru desecretizarea stenogramei şedinţei de Guvern din 31 ianuarie 2017, având în vedere că, potrivit legii, această decizie se poate lua printr-un Memorandum adoptat în şedinţa Guvernului. După finalizarea acestor etape procedurale, vă va putea fi pusă la dispoziţie stenograma şedinţei de Guvern din 31 ianuarie 2017”, se arată într-un răspuns al biroului de presă la o solicitare News.ro.

Iniţial, în conferinţa de presă comună susţinută, joi, de Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu, premierul a răspuns unei întrebări de această temă, afirmând că stenograma va fi pusă la dispoziţia presei dacă vor exista solicitări scrise, făcute potrivit Legii privind accesul la informaţii de interes public.

CITEŞTE ŞI: Klaus Iohannis vrea să adreseze, marţi, un mesaj, în Parlament, pe tema modificărilor Guvernului la legislaţia penală


loading...