Grindeanu a acceptat demisiile lui Sevil Shhaideh şi Carmen Dan. Augustin Jianu, propus vicepremier

Premierul Sorin Grindeanu a trimis vineri la Administrația Prezidențială propunerea de numire, ca interimar, a lui Augustin Jianu în funcția de vicepremier, ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

RomaniaTV.net
16 iun. 2017, 19:41
Grindeanu a acceptat demisiile lui Sevil Shhaideh şi Carmen Dan. Augustin Jianu, propus vicepremier

Augustin Jianu, ministrul Comunicaţiilor şi singurul care nu a demisionat din Guvernul Grindeanu după retragerea sprijinului politic al PSD şi ALDE pentru acest Cabinet, ar putea deveni vicepremier interimar. Sorin Grindeanu l-a propus pe acesta pentru respectiva funcţie, dar şi pentru cea de interimar la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, odată cu acceptarea demisiei ministrului Sevil Shhaideh şi cu trimiterea către preşedinţie a propunerii de vacantare a postului.

Totodată, la Administraţia Prezidenţială a fost trimisă propunerea de vacantare a postului de ministru de Interne, interimatul la acest portofoliu urmând să fie asigurat, potrivit propunerii trimise lui Iohannis chiar de premierul Sorin Grindeanu.

De asemenea, tot vineri Sorin Grindeanu a demis patru secretari de stat, printre care Adrian Dobre, purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Mlădinoiu, fost şofer şi aghiotant al lui Liviu Dragnea, şi Adrian Ionuţ Gâdea, fost deputat şi preşedinte al CJ Teleorman, care a ocupat funcţia după plecarea lui Dragnea.

Secretarii de stat demişi sunt Adrian Mlădinoiu şi Tudor Vesa, din SGG, Adrian Dobre, din Ministerul Muncii, şi Adrian Ionuţ Gâdea, din Ministerul Dezvoltării.