Grindeanu, despre proiectul privind prelucrarea datelor cu caracter personal: Avizăm pozitiv această lege

Publicat: Miercuri, 06 Mai 2015 20:01 // Actualizat: Miercuri, 06 Mai 2015 20:01 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul pentru Societatea Informațională, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri că inițiativa legislativă privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice face parte din pachetul de legi "big brother" și îndeplinește cerințele obligatorii pentru a primi, de această dată, un aviz pozitiv de la Curtea Constituțională.

Foto: pressalert.ro

"Inițiativa se referă la reținerea datelor și în acest moment oferă pârghiile necesare astfel încât să poată să existe, conform legii și deciziilor CCR, accesul la datele deja stocate din punct de vedere comercial de către operatori, astfel încât accesul la aceste date să poată fi făcut conform legii, cu mandat și de organele de urmărire penală", a declarat Grindeanu la Palatul Parlamentului.

El a precizat că nu este vorba despre un proiect nou, ci de completări la Legea 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice.

Ponta: Vreau să exprimăm în Guvern un punct de vedere pozitiv pe noua lege "Big Brother"

Întrebat cum i se pare termenul de 3-5 ani de reținere a datelor cu caracter personal, ministrul a răspuns că este un termen" absolut corect și rezonabil".

"O să vedem ce spune Parlamentul. În niciun caz nu înseamnă o modificare ce ar atinge chestiuni de neconstituționalitate. Parlamentul e suveran. Până la urmă, există inițiator la această lege, noi avizăm pozitiv această lege, ca și ministerul, ca și Guvernul și termenul nu poate fi discutat, dar cred că este un termen absolut corect cel de trei ani", a susținut Grindeanu.

Liderii partidelor politice au semnat miercuri la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis o inițiativă legislativă parlamentară de modificare și completare a Legii 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, a anunțat Administrația Prezidențială.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 iun 10:47
...cu constituirea fondului îi vizează pe cei la care urmărim scăderea la 9% a TVA”, a afirmat Grindeanu. Grindeanu, despre proiectul privind prelucrarea datelor cu caracter personal: Avizăm pozitiv această lege La jumătatea lunii aprilie, Valentin Jucan,...
06 mai 23:03
...vieții private în sectorul comunicațiilor electronice face parte din pachetul de legi „big Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
06 mai 20:41
...personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice face parte din pachetul de legi “big Citește mai departe…

...
06 mai 20:20
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.8365
RON
07 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H