Ponta: Vreau să exprimăm în Guvern un punct de vedere pozitiv pe noua lege „Big Brother”

Premierul Victor Ponta le-a cerut miercuri membrilor Cabinetului să exprime un punct de vedere pozitiv asupra legii privind retenția datelor, după ce liderii politici au căzut de acord asupra acestui proiect la consultările de la Cotroceni cu șeful statului, Klaus Iohannis.

RomaniaTV.net
06 mai 2015, 10:25
Ponta: Vreau să exprimăm în Guvern un punct de vedere pozitiv pe noua lege „Big Brother”

„Azi, la Cotroceni, președintele a invitat liderii partidelor parlamentare, am căzut de acord asupra unui proiect de lege privind retenția datelor. Vreau, astăzi, de principiu, pe forma care de altfel a fost discutată, să exprimăm și un punct de vedere pozitiv al Guvernului, urmând procedurile necesare în așa fel încât, prin consens politic, să avem o lege care să răspundă și așteptărilor Curții Constituționale, dar și necesității instituțiilor care au atribuții în domeniu”, a spus Ponta, la începutul ședinței Executivului, citat de Agerpres.

De asemenea, premierul le-a cerut miniștrilor care sunt și deputați să îl însoțească miercuri, la Parlament, pentru a vota legile alegerilor locale și legea finanțării partidelor.

„În curând o să votăm și Codul silvic care va pune capăt multor defrișări ilegale și fenomenelor pe care le-am văzut 25 de ani și n-am știut cum să le oprim din diverse interese”, a arătat prim-ministrul.

În ceea ce privește proiectul de modificare a legii de organizare și funcționare a CSAT, aflat pe ordinea de zi, premierul a decis amânarea dezbaterii acestuia până după ce va discuta pe această temă cu președintele Klaus Iohannis.