Grindeanu îl desființează pe Drulă : „Timp de un an de zile a oprit finanțarea pentru pentru metroul către Aeroportul Otopeni. Aproape l-a anulat”

Sorin Grindeanu îl acuză pe Cătălin Drulă, fostul ministru de Transporturi, că, timp de un an, ar fi stopat finanțarea pentru metroul către Aeroportul Otopeni, al cărui termen de finalizare este 2026.

07 nov. 2022, 21:40
Grindeanu îl desființează pe Drulă : „Timp de un an de zile a oprit finanțarea pentru pentru metroul către Aeroportul Otopeni. Aproape l-a anulat”

Sorin Grindeanu, actualul ministru al Transporturilor, spune că e un proiect foarte important pentru bucureșteni, iar Drulă aproape l-a anulat.

„Metroul către Aeroportul Otopeni. Termenul limită este 2026. Timp de un an de zile, acest proiect care avea finanţare japoneză a fost stopat de către un fost ministru al Transporturilor neconsiderând că e un proiect important pentru bucureşteni. Aproape l-a anulat. (Cătălin Drulă – n.r.) El a oprit proiectul. Anul trecut mi-am cerut scuze ambasadorului Japoniei. În 2-3 săptămâni cred că cei de la metrou vor putea anunţa câştigătorii licitaţiei pentru acest proiect. Japonezii sunt extrem de serioşi din acest punct de vedere”, a declarat Sorin Grindeanu la Digi 24.ro.

Primul tronson din cele două, cel până în Mall Băneasa, este deja în lucru, a precizat Sorin Grindeanu.

Citește și Nicolae Ciucă, anunț de ultimă oră! Soluțiile pentru românii sufocați de prețurile la energie

„Sunt două tronsoane – unul care vine până la Mall Băneasa şi al doilea spre aeroport. Primul tronson este deja în lucru. În PNRR, s-a trecut un proiect care nu era matur, finanţare pe M4. Eu am transmis colegilor din guvern dorinţa noastră de a muta acestă finanţare de pe M4 din PNRR să fie pe M6 unde deja e dat câştigătorul şi lucrămagirile au început deja, pentru că riscă ca acest M4, repet proiect nematur, să nu poţi să îl finalizezi până în 2026. Nu au fost autorizate PUZ-urile, autorizaţiile, totul este în fază birocratică. Eu cred că vom convinge Comisia să facem această schimbare între M4 şi M6 (magistrala spre Aeroportul Otopeni), urmând ca M4 să rămână pe viitorul program operaţional pe transporturi. Termenul limită este 2026. Am putea să mergem cu metroul până la Aeroport în 2026? Da”, a completat Grindeanu.

Citește și Sorin Grindeanu, dezamăgit de colaborarea cu Nicușor Dan: „Nu vrea metroul la Primăria București. Mi-am arătat deschiderea, dar pare că vorbesc de unul singur”