Grindeanu și Ciolacu, vizită pe șantierul tronsonului 3 al Autostrăzii Moldovei: ”Vrem ca anul acesta să dăm în folosință minim 100 de kilometri de drum expres sau autostradă”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi directorul CNAIR, Cristian Pistol, au venit, joi, pe tronsonul 3 al autostrăzii A7, la ieşirea din Râmnicu Sărat.

06 apr. 2023, 18:47
Grindeanu și Ciolacu, vizită pe șantierul tronsonului 3 al Autostrăzii Moldovei: ”Vrem ca anul acesta să dăm în folosință minim 100 de kilometri de drum expres sau autostradă”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, joi, în timpul unei vizite pe şantierul tronsonului 3 al autostrăzii A7, unde se toarnă primii trei kilometri de asfalt, că pe acest sector constructorul s-a mobilizat exemplar, dar lucrurile stau şi mai bine pe celelalte tronsoane până la Focşani.

Angajaţii firmei care şi-a adjudecat lucrările pe acest tronson de drum au început turnarea primului strat de asfalt pe o lungime de 3 kilometri din cei 14 kilometri care sunt planificaţi pentru zilele acestea.

”Vreau să-i mulţumesc lui Sorin Grindeanu care acum 6 ani a făcut o promisiune primarului din Râmnicu Sărat şi anume că pe aici va trece o autostradă, lucru pe care nu îl credea probabil nici primarul şi vreau să îl felicit că după 30 de ani de promisiuni Moldova va avea autostradă. Mă bucur că este un constructor român care a dovedit încă o dată că imposibilul se poate”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Rareș Bogdan, răspuns savuros cu privire la implicarea sa în dosarul Romarm: ”Soția m-a întrebat dacă apare ceva în stenograme despre vreo relație a mea cu altă femeie”

”Vă spun că sunt extrem de bucuros că ceea ce părea anul trecut aşa… un SF… iată că prinde contur şi astăzi se toarnă primii 3 kilometri de asfalt din cei 14 care sunt pregătiţi să se toarne pe autostrada Moldovei. E un semnal important că lucrurile merg foarte bine pe aceste şantiere. Este un constructor român care este mobilizat exemplar şi acest lucru se vede pentru că ordinele de începere a lucrărilor s-au dat acum câteva luni şi deja se toarnă asfalt. Lucrurile stau şi mai bine pe celelalte tronsoane până la Focşani, chiar pe lotul 4 stau şi mai bine şi avem un progres de 30-40 la sută, ceea ce este incredibil. Mi-aş dori ca aceste şantiere să fie un exemplu şi pentru alţi constructori din România. Am convingerea că termenele asumate vor fi serios devansate”, a afirmat, la rândul său, Sorin Grindeanu.

Totodată, Grindeanu a spus că îşi doreşte ca până la finele anului să reuşească să semneze şi contractele pentru cele două loturi de la Paşcani la Siret.

Întrebat dacă banii fără banii din PNRR autostrada A7 ar fi fost finanţată şi lucrurile s-ar fi mişcat la fel de repede, ministrul Sorin Grindeanu a declarat că existenţa banilor din PNRR dă şansă şi altor proiecte de infrastructură, la fel de importante, să fie duse la îndeplinire.

”Ne aflăm la intersecţia a trei fonduri europene majore. Se termina PO Infrastructură Mare, avem PNRR şi a intrat în funcţie şi PO Transporturi pe 2021-2027. Bineînţeles că, dacă nu exista PNRR, A7 ar fi fost prinsă pe PO Transport, dar dat fiind că avem această ocazie, banii din PO Transport îi vom folosi în alte lucrări la fel de importante. Vrem ca de anul acesta să dăm în folosinţă minim 100 de kilometri de drum expres sau autostradă iar anii viitori să avem un ritm de lucru ridicat cam aşa cum vedem astăzi aici la Râmnicu SĂrat”, a spus Grindeanu.

Potrivit directorului CNAIR, Cristian Pistol, în ceea ce priveşte cel de-al treilea lot de pe Ploieşti-Buzău este ”o epopee, mai multe decizii de CNSC, mai multe decizii de Curte de Apel, iar acum comisia de evaluare evaluează ofertele ţinând cont de deciziile CNSC şi deciziile anterioare ale Curţii”.

”Vom vedea, în urma reevaluării, cine va fi desemnat câştigătorul, însă nu ştiu să vă dau un termen pentru că mai sunt contestaţii. Oricum, încă ne încadrăm în termenele impuse de PNRR”, a declarat Pistol.

Citește și: Noi contre în coaliție pe tema comasării alegerilor. Marcel Ciolacu: ”Nu cred că e pe lista de priorități a românilor”. Nicolae Ciucă: ”Cetățenii își doresc reducerea numărului de alegeri”