Grindeanu: Sunt în continuare articole în Codurile penale care sunt declarate neconstituţionale de CCR

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, duminică, că există în continuare în Codul penal și în Codul de procedură penală articole declarate neconstituționale, precizând că acestea trebuie puse "repede" în acord cu deciziile Curții Constituționale.

05 feb. 2017, 18:42
Grindeanu: Sunt în continuare articole în Codurile penale care sunt declarate neconstituţionale de CCR

„În continuare sunt articole în Codul penal și în Codul de procedură penală care sunt declarate de Curtea Constituțională neconstituționale. De aceea, am cerut, tot în ședința de guvern de azi, de urgență, Ministerului Justiției, să dea drumul la o dezbatere publică la care să vină toate partidele politice, instituții, ONG-uri astfel încât de urgență să se ajungă la un proiect de lege care să fie asumat de către Ministerul Justiției și care să fie trimis către Parlament. Acest proiect de lege trebuie să conțină acele paragrafe din deciziile Curții Constituționale sau din directive ale Uniunii Europene, Comisiei Europene care să modifice Codul penal. Atât, strict deciziile Curții Constituționale care sunt obligatorii pentru toată lumea”, a declarat Sorin Grindeanu, la o emisiune de televiziune, potrivit Agerpres.

Premierul a mai spus că acest lucru trebuie făcut repede și că este mai puțin important dacă va fi făcut printr-un proiect de lege inițiat de către Guvern sau în Parlament.

CITEŞTE ŞI: Premierul Sorin Grindeanu: Nu îmi dau demisia