Grindina a făcut praf zeci de maşini în Italia. În România, două persoane au fost lovite de fulger VIDEO

Vremea severă continuă să facă prăpăd în Europa! Mai multe mașini au fost distruse de grindină în timp ce se aflau pe o autostradă din nordul Italiei. Imaginile au fost surprinse de un participant la trafic. În România, două persoane au fost lovite de fulger.

26 iul. 2021, 22:55

Grindina s-a abătut asupra unei autostrăzi din Italia, distrugând mai multe mașini care circulau la acel moment pe acel drum. Grindina a oprit circulația pe autostrada A1, în apropiere de Parma, care face conexiunea dintre Fidenza și Firenzuola.

Au fost scene apocaliptice pe A1 în secțiunea dintre Parma și Fiorenzuola, unde sute de mașini și camioane au fost nevoite să oprească de urgență și chiar să lovească alte vehicule după ce o furtună violentă cu grindina cât portocalele a distrus parbrizele și caroseria.

Majoritatea automobilelor au fost oprite de conducătorii auto, întrucât multe dintre acestea au fost grav avariate, având pe lângă tabla îndoită, parbrizele sparte, ceea ce făcea deplasare periculoasă.

A fost emisă o alertă de nivel 3 pentru nordul Italiei pentru rafale puternice de vânt și precipitații excesive, informează pagina Severe Weather Europe.

AVERTIZARE METEO: Cod galben de caniculă în toată România. Capitala se topește sub amenințarea unui nou val de căldură

Unele acoperișuri au au fost descoperite de vânt , sute de case au avut țiglele sparte sau aruncate la pământ , în timp ce grindina a avariat sute de mașini pe autostrada A1.

Și în orașul Fidenza furtuna a schimbat peisajul complet, oamenii adăpostindu-se de intemperiile violente.

Bombardamento a Fidenza (PR) oggi pomeriggio 📽 Gazzetta di ParmaCino https://www.naturalmeteo.it/temporale-come-si-forma-e-cosa-avviene-al-suo-interno/https://www.naturalmeteo.it/la-supercella-e-le-sue-particolarita/https://www.naturalmeteo.it/downburst-microburst-o-macroburst-facciamo-chiarezza/Meteo Reporter Storm Meteoplus Severe Weather Europe Tornado in Italia Rete Meteo Amatori Meteo Natura 3BMeteo

Posted by NaturalMeteo on Monday, July 26, 2021

Orașul Veneto nu a fost evitat de rafalele puternice de vânt și de ploaia abundentă. Un avion care a decolat în seara de duminică, 25 iulie, de la Torino și zbura cu destinația Alghero (Sardinia) a fost lovit de o furtună de grindină violentă la scurt timp după plecare, relatează La Repubblica.

Panică pentru pasagerii zborului Torino-Alghero operat de compania aeriană Volotea, care a decolat la ora 20:05 de pe Aeroportul Internațional Pertini – Caselle. Aeronava a fost lovită la scurt timp după plecare de o grindină care i-a forțat pe piloți să ceară posibilitatea unei aterizări imediate.

În Londra ploaia a afectat mai multe zone intens circulate. A fost inundată o stație feroviară, Stratford Olympic Park, după ce o cantitate ce ar corespunde unei luni de precipitații a căzut în doar câteva ore.

Și în Amsterdam, norii de furtună și-au făcut simțită prezența, mai ales deasupra aeroportului Schiphol. Nu au fost raportate perturbări ale traficului aerian.

Suceava: Un bărbat şi un copil, loviţi de trăsnet într-o pădure; cei doi au supravieţuit

Două persoane, dintre care una minoră, au fost lovite de un trăsnet într-o pădure din zona localităţii Ciumârma şi primesc ajutor medical după ce au suferit arsuri, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Alin Găleată.

Conform sursei citate, la faţa locului intervin două echipaje SMURD, unul de prim ajutor (EPA) şi un altul de terapie intensivă mobilă (TIM), ajutaţi de un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean. Deoarece zona forestieră este greu accesibilă, a fost trimisă la faţa locului şi autoşenilată.

PROGNOZA METEO LUNARĂ. Nu scăpăm de fenomene extreme nici în august

În sprijinul pompierilor mai intervin echipe de jandarmi şi salvamontişti. Ambele persoane, un bărbat de 48 de ani şi un băiat de 15 ani, sunt conştiente şi cooperante. La o primă evaluare medicală, bărbatul prezenta arsuri la nivelul picioarelor, iar băiatul arsuri pe spate.

Cele două victime au fost preluate de ambulanţe şi sunt în drum spre UPU Suceava, unde vor fi reevaluaţi din punct de vedere medical.