AVERTIZARE METEO: Cod galben de caniculă în toată România. Capitala se topește sub amenințarea unui nou val de căldură

Administraţia Naţională de Meteorologie a dat o avertizare de cod galben de caniculă. Regiunile Oltenia și Muntenia vor fi lovite de un val de căldură, care va genera disconfort termic ridicat.

26 iul. 2021, 10:27
AVERTIZARE METEO: Cod galben de caniculă în toată România. Capitala se topește sub amenințarea unui nou val de căldură

Administraţia Naţională de Meteorologie a dat o avertizare de cod galben de caniculă. Regiunile Oltenia și Muntenia vor fi lovite de un val de căldură, care va genera disconfort termic ridicat. Avertizarea este valabilă în intervalul 26.07.2021 ORA 10:00 – 31.07.2021 ORA 22:00
În zona zona Municipiului București, vremea se va încălzi, va deveni caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar până la sfârșitul săptămânii disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. Valorile temperaturii maxime vor crește de la 32…33 de grade luni (26 iulie), spre 35…36 de grade marți (27 iulie), iar apoi se vor situa în jurul a 38 de grade. Temperatura minimă va avea valori, în general, de 20…22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

Cod galben: În regiunile vestice, sudice va fi caniculă

În cea mai mare parte a țării, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Prognoza pentru restul țării este valabilă în intervalul 27, 28, 29, 30, 31 iulie.

 


loading...