Grindina a făcut prăpăd în judeţul Gorj. Străzi acoperite de gheaţă în toiul verii, parbrize sparte şi culturi distruse. Imagini apocaliptice

Grindina a făcut prăpăd în judeţul Gorj. Străzile au fost acoperite de gheaţă în toiul verii, parbrizele maşinilor au fost sparte, iar culturile agricole au fost distruse. Judeţul Gorj s-a aflat sub avertizare cod portocaliu de ploi, grindină şi vijelii.

01 iul. 2021, 20:50

Grindina a făcut prăpăd în judeţul Gorj. Stratul de gheaţă depus în localitatea  localitatea Plopşoru este de mărimi impresionante. Aceasta a provocat pagube imense locuitorilor.

Grindina a făcut prăpăd în judeţul Gorj

Citeşte şi Prognoza meteo 2 iulie. Vreme răcoroasă cu ploi torenţiale în mare parte din ţară, caniculă în vest

Potrivit localnicilor, bucatile mari de gheaţă au spart parbrizele maşinilor şi au găurit ţiglele de pe casă. De asemenea, grindina a făcut ravagii şi în noaptea de miercuri spre joi, în comuna Stănești. Şi aici, mai multe maşini au fost distruse, iar culturile agricole ale oamenilor au fost afectate.

„A fost dezastru. Nu a fost niciodată la noi așa ceva. Asta înseamnă să tăiem pădurile și să ne batem joc de natură. Totul se poate întoarce împotriva noastră, a oamenilor. Eu am autoturismul făcut praf. Parbrizul este spart, iar tabla este îndoită în multe locuri“, a spus unul dintre localnici.

Potrivit primarului comunei Stănești, pagubele produse de grindină au fost imense.

„În fața lui Dumnezeu nu avem ce să facem. Culturile agricole au fost afectate. Localnicii au pagube importante. Am discutat în această dimineață cu unul dintre ei, care are cultivate câteva hectare cu porumb, soia și mazăre, care sunt pământ. Grindina a fost foarte mare. Nu am văzut până acum «piatră» așa de mare. La noi este o mare problemă din punct de vedere agricol și din punct de vedere al altor pagube suferite de cetățeni“, a precizat primarul.

Citeşte şi Ploi și vijelii în mai multe județe din țară. Prăpăd după codul roşu VIDEO

Gorjul se află sub avertizare nowcasting Cod portocaliu de averse!

https://www.youtube.com/watch?v=-nGJTxCZQFw&t=62s