Grindina cât nuca a distrus case şi grădini în Suceava

Grindină cât nuca de mare a lovit în plin satele din comuna Bosanci din Suceava. În mai puţin de jumătate de oră, grădinile oamenilor, uliţele si ogoarele au fost acoperite de un strat de aproape 10 centimeti de gheaţă.

RomaniaTV.net
22 aug. 2012, 20:14
Grindina cât nuca a distrus case şi grădini în Suceava

Grindina a distrus acoperişurile mai multor case. Bătrânii din sat spun că în viaţa lor nu au văzut aşa ceva.

In mai puţin de jumătate de oră, pămantul a fost acoperit de gheaţă, iar culturile distruse. După grindină a urmat ploaia. Pâraiele au ieşit din matcă şi au inundat drumurile din comună.

Sătenii sunt disperaţi pentru că grindina le-a distrus culturile, acoperisurile caselor şi pereţii. „Ne-a distrus tot. Grădina toată, lambriul, livada … a bătut foarte tare gheaţa (…) Minunile lumii ce au fost, sunt bătrână dar aşa ceva nu am văzut, uite drumu cum l-a făcut, şanţuri. Era apă şi pe grădină, a furat păpuşoii, roşiile, tot…”, s-a plâns o femeie din sat.

Pagubele provocate de grindină sunt enorme. Drumurile au fost afectate pe o porţiune de aproximativ 8 km în toată comuna, în câteva case a căzut tavanul, oamenii nu au unde sta, au căzut reţele electrice.  Judetul Suceava a fost miercuri seară sub incidenta unui cod galben de furtună, vijelii şi grindină.