Gripa face încă o victimă în România. Bilanţul tragic a ajuns la 13 morţi

Numărul deceselor din cauza gripei creşte în România. Încă un bărbat din judeţul Harghita, în vârstă de 53 de ani, a murit. Acesta nu era vaccinat anti-gripal şi reprezintă al 13-lea deced cauzat de gripă.

RomaniaTV.net
02 feb. 2020, 16:42
Gripa face încă o victimă în România. Bilanţul tragic a ajuns la 13 morţi

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, duminică, al 13-lea deces cauzat de gripă în acest sezon. Este vorba despre un bărbat de 53 de ani, din judeţul Harghita, cu condiţii medicale necunoscute şi nevaccinat anti-gripal, care a murit pe 1 februarie.

Citeşte şi: În România, numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 12. Ultima victimă este un bărbat din Harghita

Vineri a murit un alt bărbat din Harghita, iar celelalte decese au fost înregistrate în Cluj, Argeş, Bistriţa-Năsăud, Dâmboviţa, Hunedoara, Sibiu şi Vaslui (câte un caz), iar în Prahova şi municipiul Bucureşti au fost câte două decese.

In sezonul precedent, in perioada similara, au fost inregistrate 69 decese confirmate cu virus gripal, din care 52 tip A, subtip (H1)pdm09, 8 subtip H3 si 9 A nesubtipat, iar de la inceputul sezonului au fost confirmate cu laboratorul 398 cazuri de gripa.

Citeşte şi: 

Pana la data de 26.01.2020 au fost vaccinate antigripal 1.475.494 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.