Gripa face încă o victimă în România! Un copil de doi a murit

Un copil în vârstă de doi ani a murit de gripă, în Bucureşti, conform autorităţilor. Bilanţul persoanelor decedate din cauza gripei a ajuns la cinci. Se pare că băieţelul a decedat sâmbătă, iar cel mic era cunoscut cu afecţiuni medicale.    

RomaniaTV.net
27 ian. 2020, 18:19
Gripa face încă o victimă în România! Un copil de doi a murit

Potrivit ultimelor informaţii, un copil de sex masculin, în vârstă de doi ani, din municipiul Bucureşti, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, confirmat cu virusul gripal de tip B, a murit. Infecţia are caracter IAAM, iar sursa de infectare probabilă pare a fi un membru al familiei.

Citeşte şi: Gripa face încă o victimă în România. Al treilea caz a fost confirmat. Institutul Marius Nasta, în carantină

„Este vorba despre un copil care a avut o tumoare pe creier, internat de aproximativ două săptămâni. El nu a fost internat pentru diagnosticul de gripă. Noi nu internăm gripe. El a fost cu alte cauze, avea şi o traheostomă montată. A venit într-o stare destul de gravă, cu probleme respiratorii, respira pe tub şi a fost montat la aparate. A prezentat complicaţii. În final s-a făcut şi un test de gripă şi a ieşit pozitiv. La început, la internare, a ieşit negativ, dar peste o zi sau două a ieşit pozitiv la gripă, la laborator. (…) A murit sâmbătă. Fusese operat pe creier. Avea comorbidităţi. (…) A fost şi testul de gripă B pozitiv, nu ştiu dacă aceasta a fost cauza principală”, a afirmat medicul

Până acum au fost înregistrate alte patru decese provocate de gripă, în judeţele Sibiu, Argeş, Dâmboviţa şi Hunedoara. De la începutul sezonului, au fost confirmate la nivel național peste 240 de cazuri de gripă.

Pana la data de 19 ianuarie au fost vaccinate antigripal 1.447.831 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.