Gripa mai face inca o victima. O noua forma agresiva poate ucide în 24 de ore

Un bărbat în vârstă de 62 de ani din Bistriţa a murit sâmbătă dimineaţă, în spital, după ce a contractat virusul gripal de tip A, conform unui comunicat emis de Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Bistriţa.

RomaniaTV.net
15 feb. 2020, 10:49
Gripa mai face inca o victima. O noua forma agresiva poate ucide în 24 de ore

„Pacientul de 62 de ani din municipiul Bistriţa, cu diagnostic confirmat de virus gripal tip A şi care se afla internat la Secţia Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa în stare critică, intubat şi ventilat mecanic, cu afecţiuni cronice asociate, a decedat, din păcate în această dimineaţă, în jurul orei 5:00″, se arată în informarea SJU Bistriţa.

Este cel de-al treilea deces al unui pacient cu gripă de tip A la SJU Bistriţa, de la începutul anului. Niciunul dintre cei trei nu fusese vaccinat antigripal, transmite Agerpres.

La Secţia ATI a spitalului bistriţean mai este internat un bărbat de 52 de ani, din oraşul Năsăud, la care s-a confirmat, de asemenea, prezenţa virusului gripal de tip A. Acesta este intubat, ventilat mecanic şi în stare gravă, având şi alte boli asociate.

Începând de vineri, la SJU Bistriţa a fost instituită starea de carantină, pe fondul înmulţirii cazurilor de gripă şi de viroze respiratorii.

Citeşte şi: Tragedie în Braşov! Doi bebeluşi gemeni s-au stins din viaţă în condiţii suspecte după ce au fost externaţi din spital