Grup de nudişti cehi avertizaţi de poliţie pentru că nu purtau măşti de protecţie

Un grup de nudişti cehi au fost avertizaţi de poliţişti pentru că au încălcat obligaţia de a purta măşti de protecţie în spaţiul public, scriu publicaţiile locale.

RomaniaTV.net
06 apr. 2020, 15:57
Grup de nudişti cehi avertizaţi de poliţie pentru că nu purtau măşti de protecţie

Ca urmare a unor informaţii conform cărora unii nudişti făceau plajă fără măşti de protecţie lângă zona balneară Lazne Bohdanec din regiunea Pardubice, poliţia a fost chemată la faţa locului pentru a-i avertiza, informează Kafkadesk.org, citat de News.ro.

Deşi nudismul este permis în zonă, grupul a încălcat două reguli impuse de guvernul ceh luna trecută pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus: interzicerea de adunări cu mai mult de două persoane şi obligaţia de a purta măşti în public.

„Cetăţenii se pot afla în astfel de locuri special amenajate fără haine”, a comentat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Marketa Janovska. „Dar trebuie să aibă gura acoperită şi trebuie să fie atenţi să nu iasă în grupuri”.

Mass-media au relatat ulterior că poliţiştii locali au efectuat o nouă inspecţie a doua zi în zonă şi nu au constatat alte nereguli.

Sâmbătă, Cehia a înregistrat 4.194 de cazuri iar 56 de persoane au murit de Covid-19.

Citeşte şi: Profesoară româncă în Suedia povesteşte cum se trăiește în vreme de COVID-19 în țara care a preferat infectarea controlată a populației