Grupa de vârstă considerată „gazdă vulnerabilă” la Covid-19

Copiii cu vârste de până la 11 ani pot fi "o gazdă vulnerabilă" pentru coronavirus, afirmă un cercetător din SUA.

08 iun. 2021, 08:53
Grupa de vârstă considerată „gazdă vulnerabilă” la Covid-19

Covid-19 nu a dispărut şi caută gazde vulnerabile. Virusul este încă în comunitate în căutarea unei gazde vulnerabile, iar copiii se potrivesc acestei descrieri. Un expert din domeniul sănătății publice din SUA a avertizat că, deși cazurile de Covid-19 sunt la cele mai scăzute rate de câteva luni și o mare parte a țării se întoarce la viața normală, copiii americani sunt încă „o gazdă vulnerabilă” pentru coronavirus.

Medicul Richina Bicette, director medical asociat la Baylor College of Medicine din Houston, a declarat că cei mici reprezintă acum aproape 25% din cazurile Covid din SUA, potrivit The Guardian.

„Pe măsură ce adulții se vaccinează și devin mai protejați și mai imuni. Virusul este încă în comunitate în căutarea unei gazde vulnerabile, iar copiii se potrivesc acestei descrieri”, a spus medicul Richina Bicette.

Copiii cu vârsta peste 12 ani sunt eligibili pentru a primi vaccinul Pfizer-BioNTech, unul dintre cei trei utilizați în SUA. Autoritățile federale vor dezbate în această săptămână extinderea vaccinurilor la copiii cu vârsta de cel puțin 11 ani.

Datele Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) arată că 52% din populația SUA cu vârsta peste 12 ani a avut cel puțin o doză de vaccin și 42% este complet protejată.

Administrația Biden dorește ca 70% dintre adulții americani să fi primit cel puțin o lovitură până la 4 iulie. Se oferă o serie de stimulente.

Obiceiul toxic care slăbește sistemul imunitar, te îngrașă și te îmbolnăvește. Ce trebuie să ştie toţi românii
Decesele din SUA au încetinit drastic, numărul fiind sub 590.000. Dar, cu variantele de virus care cauzează probleme pe măsură ce alte țări se redeschid, experții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la încetinirea ratelor de vaccinare, în special în statele republicane.

Israelul a început vaccinarea adolescenţilor cu vârste de 12 până la 16 ani

Israelul a început vaccinarea împotriva covid-19 a adolescenţilor cu vârste de 12 până la 16 ani, în ciuda “unei posibile legături” între serul Pfizer-BioNTech şi cazuri de miocardită la la tineri, informează AFP.
“Este important pentru mine să îmi fie vaccinaţi copiii. Cu cât mai curând, cu atât mai bine”, a declarat Miriam Schwartz, în vârstă de 48 de ani, care s-a prezentat la un centru de vaccinare la Ierusalim împreună cu doi adolescenţi, unul de 12 ani şi celălalt de 14 ani.

În România, Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis, luni, că 49.405 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, 17.205 cu prima doză, şi s-au raportat 20 de reacţii adverse. De la debutul campaniei, au fost vaccinate 4.457.688 persoane, dintre care 3.997.752 cu schema completă.

Câţi copii au fost vaccinaţi anti-COVID în România


loading...
Partenerii noștri