Grupul AUR a plecat din Parlament. George Simion: Trebuie să dăm soluţii românilor, nu circ, nu demagogie

Grupul parlamentarilor AUR a plecat din Parlament, în semn de solidaritate cu minerii din Valea Jiului care protestează fiindcă nu şi-au primit salariile. George Simion a declarat că românii au nevoie de soluţii, nu de circ şi demagogie.

22 feb. 2021, 18:03
Grupul AUR a plecat din Parlament. George Simion: Trebuie să dăm soluţii românilor, nu circ, nu demagogie
Grupul AUR a plecat din Parlament. George Simion: Trebuie să dăm soluţii românilor, nu circ, nu demagogie

Grupul AUR a plecat din Parlament în semn de solidaritate cu minerii din Valea Jiului.

Grupul AUR a plecat din Parlament. George Simion: Azi o să vă lăsăm noi pe voi

„Vin, din păcate, din judeţul Hunedoara, unde am fost chemaţi de mineri, pentru că bătaia de joc a atins cote maxime. Grupul AUR va părăsi sala de şedinţe în semn de solidaritate cu lucrătorii din Valea Jiului, pentru că din păcate, domnule Cîţu, acest guvern nu are un plan, o viziune pentru România. În afară de lozinci şi de minciuni, pentru că la conducerea complexelor energetice s-a perindat clasa politică, când de stânga, când de dreapta, nu aveam cu ce să îi bucurăm pentru aceşti oameni.

Ei nu cred în minciunile doamne Turcan, ei încă sunt în mină, noi cei de la AUR vom părăsi aceste dezbateri, poate vă veţi trezi domnule Cîţu şi veţi înţelege că oamenii au nevoie de soluţii. Vreţi să le daţi cursuri de reconversie socială? Am tot auzit această placă. Nu există aceste cursuri. Minerii de azi care mai au forţă de muncă, vor ajunge culegători de sparanghel în Germania.

Citeşte şi Sute de mineri protestează în Valea Jiului. Amenință că vin la București. Ortacii din subteran vor să intre în greva foamei

Când noi vă spunem – nu vindeţi gazele din Marea Neagră, nu daţi legea offshore, nu vindeţi portul Constanţa şi nu distrugeţi Poşta Română. Domnule Cîţu, vorbesc în numele românilor. E timpul să îi ascultaţi, nu să faceţi analogii din astea cu mineriada. Domnule Cîţu, dvs v-aţi luat salariul, minerii din Valea Jiului nu şi-a luat nici până azi salariul şi veniţi cu soluţii. Nu transformaţi Turceni, Işalniţa, în panouri fotovoltaice.

Trebuie să dăm soluţii românilor, nu circ, nu demagogie. Mă bucur că râdeţi, domnule Orban, v-aţi auzit râsul ruginit, dar ne conduceţi de 10 ani. Azi o să vă lăsăm noi pe voi”, a spus George Simion în plenul Parlamentului.

Citeşte şi Florin Cîţu: „Cine mă contestă pe mine? Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose? Toţi slugile lui Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov”

Reamintim că Florin Cîţu a participat luni, 22 februarie 2021, în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora prim-ministrului”, la solicitarea grupului parlamentar al PSD. Dezbaterea a început la ora 17.00, tema propusă de PSD fiind „Bugetul tăierilor: moartea economică a României”.