Grupul BT a vândut 4% din SIF Banat-Crişana către o firmă condusă de un membru CA al SIF

Banca Transilvania împreună cu cinci subsidiare a vândut miercuri şi joi un pachet reprezentând 4% din acţiunile SIF Banat-Crişana, pentru aproape 30 milioane lei (6,9 milioane euro), către Romenergo, firmă condusă de un administrator al SIF, Dragoş George Bîlteanu.

RomaniaTV.net
16 feb. 2012, 16:43
Grupul BT a vândut 4% din SIF Banat-Crişana către o firmă condusă de un membru CA al SIF

Acţiunile au fost cedate de Banca Transilvania şi firmele BT Building, BT Account, BT Investments, BT Consultant şi BT Evaluator, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Pachetul a fost achiziţionat firma Romenergo, la care Dragos George Bîlteanu este director general. El este administrator la SIF din 2010, cu un mandat de patru ani.

Romenergo este contractor general pentru proiecte energetice, dar are şi activităţi de producere de energie, distribuţie şi furnizare. Firma este controlată de Romenergo Holdings, înregistrată în Cipru.

În urma tranzacţiilor negociate, participaţia celor şase companii a scăzut la 0,43% din acţiunile SIF Banat-Crişana.

În şedinţa bursieră de miercuri au fost realizate patru deal-uri cu 2% din titlurile societăţii de investiţii financiare, la un preţ cu 12,45% peste cotaţia de marţi, iar joi a fost cedat un pachet foarte apropiat, prin trei tranzacţii negociate, la o cotaţie cu 9,73% peste preţul de miercuri.

Banca Transilvania a anunţat săptămâna trecută că a convenit cu SIF Banat-Crişana stingerea unor litigii privind unele decizii AGA atât de la BT, cât şi de la societatea de investiţii financiare.

La finalul lunii octombrie, grupul Banca Transilvania, din care fac parte mai multe firme şi persoane fizice, controla un pachet de 14,8% din acţiunile SIF Banat-Crişana, potrivit societăţii de investiţii financiare.

Acţiunile SIF Banat-Crişana au încheiat şedinţa de joi în scădere cu 0,17%, la 1,201 lei. La această cotaţie, capitalizarea societăţii de investiţii financiare este de 659,1 milioane lei (151,5 milioane euro).