Grupul de Comunicare Strategică a făcut anunţul! Animalele de companie NU pot fi plimbate prin parcuri sau locuri de joacă

Publicat: Miercuri, 01 Aprilie 2020 20:39 // Actualizat: Miercuri, 01 Aprilie 2020 20:40 // Sursa: romaniatv.net

Grupul de Comunicare Strategică a venit cu mai ulte lămuriri pentr cetăţenii care nu sunt siguri de restricţiile impuse de Ordonanţa Militară. Una din întrebările acestora a fost cea în legătură cu animalele de compania şi limita de distanţă unde acestea pot fi plimbate. 

Cetăţenii au întrebat dacă animalele lor de companie trebuie plimbate doar în jurul blocului sau proprietarii pot merge şi în parcurile din apropiere, dar şi cât au voie să se îndepărteze de domiciliu.

Grupul de Comunicare Strategică a declarat că "plimbarea zilnică a animalelor de companie trebuie realizată în jurul domiciliului sau al locului în care cetăţenii locuiesc în fapt, în jurul gospodăriei, casei, blocului şi nu în parcuri, locuri de joacă, terenuri de sport, etc"

De asemenea, Colegiul Medicilor Veterinari din România a expus într-un comunicat de presă câteva recomandări privind siguranţa proprietarilor de animale de companie, având în vedere evoluţia pandemiei cu noul coronavirus. În acest moment, nu există dovezi că animalele se pot îmbolnăvi şi pot răspândi virusul mai departe. Multe companii au testat deja mii de câini şi pisici pentru COVID-19, iar în toate cazurile rezultatele au fost negative. 

Recomandările Colegiului Medicilor Veterinari pentru proprietarii de animale de companie:

1. Plimbaţi animalele de companie obligatoriu în lesă, în apropierea locuinţei dumneavoastră, evitând contactul cu alte persoane, evitaţi ca alte persoane să atingă animalul dumneavoastră şi păstraţi distanţa socială în timpul plimbării.

2. După plimbarea animalului de companie, spălaţi extremităţile picioarelor (lăbuţele) animalului cu şampon cu clorhexidină, şampon normal sau săpun, după care limpeziţi foarte bine. Puteţi să folosiţi şi serveţelele speciale pentru curăţat. În caz de reacţii cutanate, apelaţi medicul veterinar curant.

3. Spălaţi-vă pe mâini înainte şi după ce aţi atins animalul de companie, mâncarea sau ustensilele acestuia şi evitaţi să le pupaţi în această perioadă.

4. Înainte de a merge la un cabinet veterinar, sunaţi pentru un sfat, faceţi o programare telefonică sau online, mergeţi la cabinet doar pentru urgenţe şi numai după ce aţi făcut programarea.

5. Animalul de companie, atunci când este dus la un cabinet veterinar, trebuie să fie însoţit doar de o singură persoană adultă. Evitaţi vizitarea animalului de companie pe durata internării lui.

6. Când ajungeţi la un cabinet veterinar, asteptaţi indicaţiile afară sau în sala de aşteptare şi scurtaţi pe cât posibil prezenţa la cabinetul veterinar.

7. Dezinfectaţi-vă mâinile când intraţi şi ieşiţi din cabinetul veterinar.

8. Evitaţi contactul direct şi păstraţi o distanţă între persoane de cel puţin 1,5 metri în sala de aşteptare şi faţă de personalul cabinetului veterinar.

9. Încercaţi să nu atingeţi nimic în sala de aşteptare sau în sala de consultaţii şi tratamente.

10. Achitaţi servicile medicale veterinare utilizând cardul bancar.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
30 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H