Grupul de Comunicare Strategică: Restricţiile sunt necesare pentru că infectările au depăşit din nou vindecările

Grupul de Comunicare Strategică reacţionează la dezbaterile din spațiul public referitoare la evoluția epidemică a noului coronavirus (COVID-19) în România și necesitatea continuării măsurilor de protecție sanitară. GCS prezintă un grafic din care rezultă că în jurul datei de 15 mai numărul vindecărilor zilnice a depăşit numărul infectărilor, însă această tendinţă s-a inversat în ultimele zile, ceea ce ar face necesară continuarea contuitei sanitare responsabile.

RomaniaTV.net
15 iun. 2020, 15:34
Grupul de Comunicare Strategică: Restricţiile sunt necesare pentru că infectările au depăşit din nou vindecările

STARE DE ALERTĂ. „Adoptarea stării de alertă începând cu 15 mai a.c. a survenit pe fondul unei evoluții reduse a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, raportat la numărul persoanelor vindecate. În acest context, autoritățile au adoptat o serie de măsuri de relaxare pentru reluarea unor activități sociale și economice.

Coronavirus în România. 166 de cazuri noi de infectare şi 17 decese, în ultimele 24 de ore

De asemenea, în intervalul de până la 1 iunie a putut fi constatată o rată semnificativ mai mare a persoanelor vindecate în comparație cu cea a persoanelor infectate, fapt care a permis continuarea și extinderea graduală a măsurilor de relaxare.

În următoarea săptămână, moment în care a fost analizată intrarea într-o nouă etapă care să permită reluarea unor noi activități sociale și economice, s-a menținut o rată superioară a numărului persoanelor vindecate în raport cu cele infectate.

În ceea ce privește cazurile de infectări înregistrate în ultimele zile, observăm faptul că dinamica acestora a intrat pe un trend crescător, cu un ecart semnificativ față de numărul persoanelor vindecate.

Această evoluție negativă a raportului dintre numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus (COVID-19) și numărul persoanelor vindecate reclamă un efort sporit de conformare la conduita sanitară responsabilă din partea societății în ansamblul său. Respectarea normelor sanitare din partea cât mai multor cetățeni este singura garanție că măsurile de relaxare luate până în prezent pot fi menținute și că se poate continua în siguranță cu adoptarea de noi măsuri de relaxare în privința activităților sociale și economice”, transmite GCS.


loading...
Partenerii noștri