Grupul Huaway, suspectat de spionaj, face plângere privind interzicerea de achiziţii de echipamente de către administraţia Trump

Publicat: Joi, 07 Martie 2019 11:56 // Actualizat: Joi, 07 Martie 2019 11:56 // Sursa: romaniatv.net

Grupul Huawei, suspectat de spionaj, contraatacă în justiţie în SUA şi depune plângere în Texas cu privire la interzicerea achiziţionării echipamentelor de către administraţia Trump.

Grupul chinez Huawei - suspectat de de către americani de spionaj - a contraatacat joi şi a anunţat o plângere contra Statelor Unite cu privire la interzicerea achiziţionării echipamentelor sale de telecomunicaţii de către administraţia lui Donald Trump, relatează AFP.

Gigantul mondial al smartphone-urilor mută astfel bătălia în sălile de judecată. El a lansat deja o campanie mediatică menită să contracareze acuzaţiile Washingtonului, potrivit căruia echipamentele întreprinderii destinate unor viitoare reţele 5G ar putea să fie infiltrate de către Beijing.

Huawei a anunţat că plângerea a fost depusă la Plano, în statul Texas (sud). Ea vizează interdicţia impusă administraţiilor americane de a achiziţiona echipamente şi servicii ale grupului chinez sau de a lucra cu întreprinderi terţe care sunt clienţii săi.

”Congresul american nu a putut să furnizeze vreodată cea mai mică probă pentru a justifica restricţii vizând produse Huawei. Suntem nevoiţi să facem această acţiune în justiţie, ca ultim recurs”, a anunţat într-un comunicat Guo Ping, unul dintre preşedinţii prin rotaţie ai întreprinderii. ”Dacă această lege este retrasă, aşa cum trebuie, Huawei ar putea aduce în Statele Unite tehnologii mai avansate şi să le ajute să construiască cele mai bune reţele 5G”, a cincea generaţie a tehnologiei mobile, a subliniat Guo.

El a precizat că grupul privat chinez urmează să ceară despăgubiri din cauza restricţiilor ”neconstituţionale” care-l vizează.”Guo Ping a acuzat totodată Statele Unite că au piratat servere ale întreprinderii şi au furat e-mailuri şi coduri-sursă.

Potrivit Washingtonului, Partidul Comunist unic din China ar putea să utilizeze echipamente Huawei pentru a spiona alte ţări sau a perturba comunicaţii. Statele Unite au interzis întreprinderii, liderul planetar în acest domeniu, să participe la desfăşurarea reţelei 5G pe teritoriul american. Iar ele îşi îndeamnă aliaţii occidentali să adopte măsuri similare.

În ofensiva sa contra Huawei, Washingtonul intenţionează, de asemenea, să o judece pe directoarea financiară a grupului, Meng Wanzhou, de încălcări ale sancţiunilor impuse Iranului. Arestată la începutul lui decembrie în Canada şi aflată în prezent în libertate sub supraveghere, ea este fiica fondatorului grupului. Următoarea înfăţişare a lui Meng urmează să aibă loc la 8 mai, la Vancouver, unde a fost arestată la începutul lui decemrbie în timpul unei escale, între două zboruri.

Citeşte şi Germania îl sfidează pe Donald Trump cu orice riscuri. Vrea să dezvolte reţeaua 5G cu chinezii de la Huawei

Doi canadinei au fost arestaţi în China, ulterior. Ei sunt suspectaţi că au pus în pericol securitatea naţională.

Huawei este liderul mondial al echipementelor de telecomunicaţii. Însă dominaţia sa provoacă îngrijorări în Statele Unite, care vor să rămână în vârful sectorului tehnologic. SUA  sunt  îngrijorate că Beijingul ar putea folosi "backdoors" - porţi de intrare în echipamente care ar permite spionarea comunicaţiilor.

Aceste îngrijorări îşi au originea în trecutul fondatorului Huawei - un fost inginer din cadrul armatei - şi într-o lege care obligă grupurile cu sediul social în China să ofere un ajutor tehnic serviciilor de informaţii. În legătură cu acest ultim punct, reprezentantul juridic al întreprinderii a recunscut miercuri că grupul răspunde cererilor guvernului chinez, dar numai în cazuri de terorism sau activităţi infracţionale.”Însă dacă aceasta trece de prevederile exprese menţionate în lege, noi respingem o asemenea cerere”, a declarat Song Liuping. El a apreciat că instalarea unor "backdoors" ar constitui o ”sinucidere” comercială.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
achiziţii Casa Albă huawei servici de Informaţii spionaj SUA
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
06 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H