Grupul militant kurd TAK a revendicat atentatul de sâmbătă, din zona stadionului din Istanbul

Gruparea militantă kurdă TAK a revendicat atacul terorist de sâmbătă ce a vizat cordonul de poliţie care supraveghea un stadion din Istanbul. 

11 dec. 2016, 16:01
Grupul militant kurd TAK a revendicat atentatul de sâmbătă, din zona stadionului din Istanbul

Gruparea TAK desprinsă din Partidul Muncitorilor din Kurdistan a revendicat atacul de sâmbătă în care şi-au pierdut viaţa 38 de persoane, pe site-ul său. 

Atacul s-a produs în apropiere de Vodafone Arena, în centrul oraşului. O maşină-capcană a lovit intenţionat un vehicul al poliţiei, iar atacatorul s-a detonat.

Turcia a decretat o zi de doliu naţional după teribilul atentat soldat cu 38 de morţi şi 166 de răniţi, cei mai mulţi dintre aceştia fiind poliţişti, a informat agenţia de presă turcă Anadolu, duminică. Premierul truc, Binali Yildirim, a ordonat coborârea drapelului în bernă. 

Citeşte şi ATENTATE LA ISTANBUL. Doi dintre morţii în explozii erau angajaţi ai clubului Beşiktaş FOTO

În urma acestei tragedii, zece persoane au fost reţinute, fiind bănuite de implicare în atentatul de la stadion, a informat presa trucă. 

De mai bine de un an, Turcia a devenit frecvent ţinta a numeroase atentate teroriste atribuite grupării Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi grupării jihadiste Stat Islamic (SI) care au vizat cu precădere Istanbulul şi Ankara.