Grupul Monaco: Legătura dintre Dragoş Dobrescu, Elan Schwarzenberg şi Ion Ţiriac VIDEO

Dragoş Dobrescu, afaceristul considerat de presă suspect principal în dispariţia lui Marta e unul dintre oamenii-cheie ai celebrului grup de la Monaco. Pentru că, de câţiva ani, politicienii şi afaceriştii îşi fac vacanţele, din întâmplare, în acelaşi loc: Monaco.

RomaniaTV.net
30 mai 2012, 17:56
Grupul Monaco: Legătura dintre Dragoş Dobrescu, Elan Schwarzenberg şi Ion Ţiriac VIDEO

Grupul de la Monaco este format din Dragoş Dobrescu, Elan Schwartzenberg, Dragoş Nedelcu, Ion Ţiriac şi Adriean Videanu. Dragoş Dobrescu a reuşit să strângă în jur de 150 de milioane de euro din afaceri imobiliare.

De curând, a început lucrările de construcţie pentru un imobil de cinci etaje în zona Charles de Gaulle. Are o pasiune comună cu prietenii săi: relaxarea în locuri exclusiviste, precum Nisa sau Monte Carlo. Dragoş Dobrescu este pe lista restanţierilor la plata TVA-ului pentru sumele încasate din vânzarea de bunuri imobiliare începând cu anul 2007.

Cu o avere mai mică, dar tot cu prezenţă în Top Forbes, Elan Schwartzenberg, patronul Realitatea Media are o avere estimată la 50 de milioane de euro. El are şi afaceri din imobiliare, la fel ca Dobrescu. Schwartzenberg ere o singură locuință în România, la Snagov, pentru că este de părere că un om nu are nevoie de mai multe case. În schimb, are 14 limuzine.

În clubul grupul Monaco se află şi Ion Ţiriac. La cei 71 de ani, fostul tenismen are o avere de aproape 800 de milioane de euro. Afacerile lui sunt fără număr şi binecunoscute. Ţiriac organizează şi partidele de vânătoare de la Balc, la care participă prietenii apropiaţi: Codruţ Marta, Elan Scwartzenberg, dar şi mulţi afacerişti străini.

Grupul de la Monte Carlo înseamnă bani şi putere. Şi legături la cel mai înalt nivel. Adriean Videanu a fost fotografiat pe Coasta de Azur cu Bebe Ionescu, viitorul cuscru la preşedintelui Traian Băsescu. Fiul lui Ionescu, celebrul Syda se va căsători cu Elena Băsescu, fiica cea mică a şefului statului.