Grupul Monza, despre falsul medic italian:Matteo Politi a făcut o singură intervenţie chirurgicală

Grupul Monza precizează că falsul medic Matteo Politi a făcut o singură intervenţie chirurgicală la Clinica Monza - una dintre cele patru clinici private cu care a colaborat - în cazul unei paciente pe care o consultase într-o altă instituţie medicală privată şi că niciun alt pacient nu a fost consultat sau operat de el. De asemenea, Politi a prezentat actele necesare, inclusiv parafa de medic eliberată de Direcţia de Sănătate Publică.

05 feb. 2019, 12:04
Grupul Monza, despre falsul medic italian:Matteo Politi a făcut o singură intervenţie chirurgicală

„Grupul Monza România anunţă că există toată deschiderea din partea instituţiei, în legătură cu investigaţia care îl priveşte pe Matteo Politi. Grupul Monza se declară parte lezată în acest context şi a iniţiat demersurile judiciare necesare împotriva lui Matteo Politi. Acesta a solicitat o colaborare, în decembrie 2018, cu Grupul Monza pentru o intervenţie chirugicală a unei paciente a lui Matteo Politi. În vederea acestei colaborări, Matteo Politi a prezentat actele necesare, inclusiv parafa de medic eliberată de Direcţia de Sănătate Publică”, precizează clinica Monza.

Conform unui comunicat al clinicii, a fost realizată o singură intervenţie chirurgicală la Centrul Medical Monza, în luna decembrie 2018, pentru o pacientă căreia Matteo Politi îi oferise, în prealabil, consultaţie preoperatorie într-o altă instituţie medicală.

„Niciun alt pacient al Grupului Monza nu a fost consultat sau operat de către Matteo Politi. Întreaga echipă a Grupului Monza România va lucra în strânsă legătură cu toate instituţiile implicate în ancheta referitoare acestui caz. Până la această colaborare punctuală, din decembrie 2018, Matteo Politi nu a mai avut nicio altă colaborare cu Grupul Monza (din Italia sau din România)”, menţionează clinica.

Falsul medic a operat la clinici private din România, sub numele de Matthew Mode, fără a avea studii medicale, deşi conform CV-ului absolvise universităţi prestigioase, scrie Libertatea, care precizează că Matteo Politi, fost valet de parcare, nu avea nici avizul Colegiului Medicilor, care a sesizat Parchetul în acest caz. Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a declarat marţi că ministerul nu i-a echivalat diplomele de studii falsului medic şi că acestuia i s-a permis în mod ilegal să opereze.

Citeşte şi Fals chirurg italian, descoperit în România. Colegiul medicilor a depus plângere penală. Ce spune ministrul Sănătăţii