Fals chirurg italian, descoperit în România. Colegiul medicilor a depus plângere penală. Ce spune ministrul Sănătăţii

Publicat: Marţi, 05 Februarie 2019 12:03 // Actualizat: Marţi, 05 Februarie 2019 15:11 // Sursa: romaniatv.net

Un fals medic italian a operat la clinici private din România, sub numele de Matthew Mode, fără să aibă studii medicale, scrie Libertatea. Bărbatul, pe numele real Matteo Politi, avea opt clase absolvite, iar în trecut lucrase ca valet de parcare. Escrocul a reuşit să convingă conducerile mai multor clinici private din România să-l lase să opereze în cabinetele lor, deşi nu avea avizul Colegiului Medicilor. După dezvăluirile din presă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pindea, a declarat că ministerul nu i-a echivalat diplomele de studii falsului medic şi că acestuia i s-a permis în mod ilegal să opereze. Colegiul Medicilor precizează că nu a eliberat niciun document care să-i dea dreptul de practică în România falsului medic şi că au sesizat Parchetul în acest caz. 

"Eu am aflat azi dimineaţă din presă, Ministerul Sănătăţii nu a fost întrebat, dar pot să vă spun că Ministerul nu a dat acea echivalare a acelor diplome. Fără acea echivalare nu putea să obţină de la Colegiul Medicilor avizul de liberă practică. DSP a dat un document pentru codul de parafă, vom vedea exact ce s-a întâmplat, pentru că, repet, eu am aflat azi dimineaţă din presă, nici măcar nu am fost întrebaţi oficial despre acest aspect", a spus Sorina Pintea, citată de news.ro.

Aceasta a adăugat că medicii sunt angajaţi în spitale pe baza unor documente printre care certificatul de liberă practică, diploma echivalată.

"Asta înseamnă că a fost lăsat ilegal să opereze, pentru că nu poţi opera doar cu un cod de parafă. Ai nevoie de mai multe documente. Ministerul Sănătăţii, Centrul de resurse umane trimite la universităţile pe care medicul spune că le-a absolvit documente. Cu această echivalare, cu codul de parafă, Colegiul Medicilor să avizul. Deci cei care-au angajat, l-au angajat ilegal, dar şi aici va trebui să vedem", a precizat Pintea.

Conducerea Colegiului Medicilor din Bucureşti a făcut plângere la Parchetul General în acest caz.

Cum a reuşit un escroc italian să opereze în clinici renumite din România. Asistentele au văzut că nu ştia să-şi pună mănuşile

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7619
RON
23 Feb
noapte -7 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H