După ce al 17-lea liberal şi-a dat demisia din grupul parlamentar al PNL, DNA a descins la sediul organizaţiei judeţene conduse de acesta

Deputatul Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, anunță că părăsește grupul PNL de la Camera Deputaților și va activa ca neafiliat. Este al 17-lea parlamentar PNL care părăsește grupul parlamentar liberal, alăturându-se fostului premier Ludovic Orban.

03 nov. 2021, 19:00
După ce al 17-lea liberal şi-a dat demisia din grupul parlamentar al PNL, DNA a descins la sediul organizaţiei judeţene conduse de acesta

UPDATE

: Informaţii apărute pe surse miercuri seară susţineau că procurorii DNA ar fi descins la sediul organizaţiei judeţene PNL Argeş, dar Adrian Miuţescu a oferit în scurt timp o dezminţire.

„Dezmint informațiile prezentate în articolul publicat de Evenimentul Zilei (https://evz.ro/se-platesc-politele-la-liberali-dna-a-descins-la-pnl-arges-presedintele-organizatiei-dus-la-audieri.html ) potrivit cărora la sediul PNL Argeș ar fi descins procurorii Direcției Naționale Anticorupție sau că aș fi fost „luat” de procurorii anticorupție. Aceste informații sunt false! La fel de false și informațiile referitoare la așa-zisa audiere a mea de către procurorii DNA.

Singura informație reală este aceea că mi-a fost reținut telefonul mobil de către polițiști judiciari. Deși am dubii asupra legalității acțiunii, nu m-am opus pentru că nu am nimic de ascuns. Singura informație pe care am primit-o este aceea că este vorba de o cercetare in rem, fără să mi se aducă la cunoștință că am vreo calitate în această cercetare. Vă rog să publicați acest drept la replică în același regim de prezentare a informației din articolul inițial.”, a transmis Adrian Miuţescu redacţiei Evz ca drept la replică.

Adrian Miuţescu, la fel ca toţi liberalii care au părăsit grupul parlamentar al PNL, susţine că decizia se datorează faptului că actuala conducere a partidului a provocat actuala criză politică.

„Sunt de 31 de ani membru al Partidului Național Liberal, un partid care a pus bazele României moderne și care a contribuit decisiv la industrializarea țării, prin doctrina “Prin noi înșine”. Datorită voturilor argeșenilor, reprezint în Camera Deputaților un județ puternic industrializat, care este, în același timp, leagănul Brătienilor. Am crezut și cred în continuare în politicile de dreapta, în liberalism, ca singura șansă pentru dezvoltarea județului și a țării. Am avut convingerea că Partidul Naţional Liberal înseamnă garanţia unei bune guvernări, care poate să asigure dezvoltarea sustenabilă a ţării.

Din păcate, de două luni de zile asistăm la o criză politică provocată într-o perioadă când era nevoie de decizii ferme, de o guvernare stabilă și performantă. Noua conducere a partidului a impus Partidului Naţional Liberal o agendă departe de problemele reale ale românilor, care se confruntă cu valul 4 al pandemiei, cu creșteri galopante la prețurile carburanților și ale energiei. În cele trei decenii de activitate politică, nu am traversat nicio perioadă mai neagră ca cea din prezent, în care conducerea Partidului Național Liberal pare ruptă complet de interesele electoratului. Ce face acum așa zisa echipă câștigătoare era de neimaginat în urmă cu doar câteva luni, iar negocierile pentru stablirea unui nou guvern au arătat că, în momentul de față, PNL nu are nicio strategie.

Nu pot să fiu părtaș la așa ceva, mai ales că activitatea mea în Parlament este legată de cetățenii care m-au votat, nu de o conducere a PNL efemeră și lipsită de orice contact cu realitatea. De aceea, de azi mă retrag din grupul parlamentar PNL și voi activa ca deputat neafiliat. Sper ca gestul meu să fie înțeles corect și să reprezinte un semnal de alarmă pentru actuala conducere a partidului, dar și pentru colegii din teritoriu, de la aleși locali la simpli membri de partid. Nu mă dezic de liberalism, ci doar de conducerea efemeră a acestui partid, care a reușit în două luni de zile să prăbușească încrederea românilor în Partidul Național Liberal.

Voi apăra în continuare interesele argeșenilor în Parlamentul României și mă voi bate pentru proiectele Argeșului, care au fost prioritizate și demarate în forță în timpul Guvernului Orban. Nu părăsesc partidul din care fac parte din ianuarie 1990 și sper ca, în ceasul al XII-lea, rațiunea să învingă și noua conducere a Partidului Național Liberal să se îndrepte din nou, spre nevoile și problemele reale ale românilor”, scrie Adrian Miuțescu pe Facebook.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, în plină criză: „Suntem în faza exploratorie. Dacă PNL negociază cu PSD, nu vrea refacerea coaliţiei”

 


loading...
Partenerii noștri