Dacian Cioloş, în plină criză: „Suntem în faza exploratorie. Dacă PNL negociază cu PSD, nu vrea refacerea coaliţiei”

Dacian Cioloş, liderul USR, a făcut primele declaraţii după discuţiile cu liberalii în vederea refacerii coaliţiei. "A fost o discuţie exploratorie", a spus Cioloş.

03 nov. 2021, 15:17
Dacian Cioloş, în plină criză: „Suntem în faza exploratorie. Dacă PNL negociază cu PSD, nu vrea refacerea coaliţiei”

„Am discutat despre programul de guvernare. Primul pas e să luăm măsuri de criză pentru sistemul medical şi cel energetic. Venim în parlament cu iniţiative legislative care să rezolve crizele momentului. Am discutat de faptul că în paralel cu programul de guvernare trebuie să discutăm şi despre bugetul de anul viitor”, a spus Dacian Cioloş.

Întrebat ce şanse dă refacerii coaliţiei, Dacian Cioloş a spus că nu a fost stabilit un nume de premier, dar că USR a acceptat ca premierul să fie de la PNL.

„Nu am stabilit nume de premier, ci principii, am acceptat ca premierul să fie de la PNL. Poziţia aceasta am discutat-o. fiecare are poziţia lui. înainte de a discuta numele premierului”, a mai spus liderul USR.

Citeşte şi Florin Cîțu, după negocierile cu USR: Premierul este de la PNL! Sunt optimist

Cioloş a evitat un răspuns concret la întrebarea „Există vreo şansă să vă râzgândiţi în ceea ce îl priveşte pe Cîţu premier”, spunând că „ştiţi deja care e poziţia noastră”. „Eu vă spun ce am discutat astăzi. În acest stadiu e important pentru noi să vedem dacă se doreşte refacerea coaliţiei. De la această premiză am pornit încă de la început. Am simţit că există această disponibilitate. Le-am spus celor de la PNL că aştept să aibă discuţia cu PSD, să-şi facă calculele şi la finalul zilei de azi sau de mâine vor veni cu un răspuns dacă mergem mai departe cu refacerea coaliţiei sau nu. noi discutăm cu PNL şi UDMR”.

Dacian Cioloş a spus că în momentul de faţă aşteaptă să afle dacă liberalii vor să meargă la guvernare alături de social-democraţi sau alături de USR. „Acum ne lovim de o decizie a PNL, dacă vrea sau nu să continue coaliţia. Când aflăm acest lucru putem intra şi în alte discuţii. Pentru noi e simplu. Dacă PNL spune că refacem coaliţia, încep discuţiile. Dacă vor să meargă cu PSD, probabil că de mâine încep discuţiile cu PSD. Dacă PNL negociază cu PSD, e destul de clar că nu vrea refacerea coaliţiei”, a mai spus preşedintele USR.

Citeşte şi Kelemen Hunor: „UDMR va merge la Cotroceni cu propunere de prim-ministru”. Nu exclude o coaliție cu PSD și PNL