Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române a lansat un colind care îți va face pielea de găină: ”Colindul celor adormiți”

Grupului Psaltic ”Tronos”, al Patriarhiei Române, înființat și dirijat de către părintele arhidiacon Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale le oferă în dar românilor, în prag de sărbători, un colind deosebit de frumos, care îi va duce cu gândul la cei plecați de pe acest pământ.

17 dec. 2022, 22:30
Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române a lansat un colind care îți va face pielea de găină: ”Colindul celor adormiți”
Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române a lansat un colind care îți va face pielea de găină

Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române a lansat un colind care îți va face pielea de găină. Ca în fiecare an, în perioada sărbătorilor de iarnă, Grupului Psaltic ”Tronos”, al Patriarhiei Române aduce prin colindele sale vestea Nașterii Domnului Iisus Hristos.

Citește și Concert caritabil la Sala Palatului. Printre invitaţi se numără Fraţii Petreuş, Nicolae Furdui Iancu şi Corul Tronos al Patriarhiei

Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române a lansat un colind care îți va face pielea de găină

Corul TRONOS al Catedralei Patriarhale este unul dintre cele mai cunoscute și iubite grupuri psaltice de la noi din ţară. Numele i-a fost atribuit în anul 2007 de către Prefericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și aminteşte de una din cetele îngereşti, numită „Tronuri”.

Cu o activitate neîntreruptă de peste 20 de ani, Grupul psaltic TRONOS, fondat în anul 1997 de către părintele arhidiacon Mihail Bucă, este unul dintre cele mai apreciate din România. Pe lângă activitatea liturgică şi misionară este implicat în dezvoltarea şi promovarea muzicii bizantine pe teritoriul ţării noastre, prin emulaţia ce a produs-o în rândul tinerilor şi grupurilor de muzică bizantină de la noi.

În fiecare an, în perioada sărbătorilor de iarnă, Tronos aduce precum îngerii vestea Nașterii Domnului Iisus Hristos, prin minunatele colinde pe care le interpretează dumnezeiește.

De-a lungul timpului, Corul Patriarhiei Române a scos la lumină colinde foarte vechi pe care mulți români le-au uitat, dar a adus în atenția publicului și compoziții noi, care au ajuns imediat în inimile ascultătorilor.

În acest an, Grupul Tronos a lansat printre altele un colind deosebit de profund. Este vorba despre ”Colindul celor adormiți”, scris de către teologul George Jerdea, unul dintre membrii corului psaltic, care în cadrul concertului anual de colinde ”Răsăritul cel de sus”, de la Palatul Patriarhal, a fost interpretat cu măiestrie de către psaltul Gabriel Rădășanu și de către părintele Cristian Alexandru, preot pe seama bisericii ”Sfântul Dumitru” din localitatea Afumați, jud. Ilfov.

La auzul acestui colind întreaga audiență a rămas înmărmurită, ochii celor din sală erau plini de lacrimi și cu siguranță că toți cei care îl vor asculta își vor aduce aminte de cei plecați la ceruri, care din păcate nu le pot fi alături de sărbători.

1. Gândul nostru spre cer urcă

La cei care nu mai sunt,

Ochii cu dor o să-i plângă

Că nu sunt aici de Crăciun.

2. Ruga noastră cea fierbinte

O vom înălța din zori

Sperând că cei din morminte

Sunt cu noi de sărbători.

R: Astăzi când Hristos Se naște

Mare-i bucuria-n cer

Toți cei adormiți din veacuri

Azi se bucură cu El.

3. Ne rugăm ca tu, Hristoase,

Să-i îndrumi pe drum făgaș

Să-i așezi la loc de pace

În al Tău ceresc sălaș.

Și le iartă lor păcate

La părinți, frați și surori

Celor ce-n această viață

Au fost doar colindători.

R: Astăzi, când Hristos Se naște,

Mare-i bucuria-n cer

Toți cei adormiți din veacuri

Azi se bucură cu El.

Iar pe noi ne întărește

Ca azi să ne veselim

Pe cei ce-acum sunt la tine

În veac să îi pomenim.

Chiar de-avem multe păcate

Doamne, mult Tu ne-ai iubit,

Pe-al Tău Fiu L-ai dat în lume

Și prin El ne-ai mântuit.

R: Astăzi când Hristos Se naște

Mare-i bucuria-n cer

Toți cei adormiți din veacuri

Azi se bucură cu El.

Citește și Sara, tânăra care a sensibilizat o ţară întreagă, a murit la 18 ani după o grea suferinţă VIDEO