Guatemala îşi mută ambasada la Ierusalim, urmând exemplul SUA

Publicat: Miercuri, 16 Mai 2018 12:22 // Actualizat: Miercuri, 16 Mai 2018 12:22 // Sursa: romaniatv.net

Guatemala a inaugurat miercuri, la Ierusalim, noua sa ambasadă în Israel, urmând exemplul Statelor Unite, un demers care reprezintă o ruptură diplomatică şi care îi înfurie pe palestinieni, au constatat jurnalişti AFP.

Ivanka Trump, fiica preşedintelui american Donald Trump, şi secretarul american al trezoreriei, Steve Mnuchin, au dezvelit luni sigla oficială a noii ambasade a Statelor Unite la Ierusalim în cadrul ceremoniei la care preşedintele Trump a promis, într-un mesaj video, că SUA rămân angajate în procesul avansării către un acord de pace între israelieni şi palestinieni, transmit agenţiile Reuters şi DPA.

"Vă primim în mod oficial şi pentru prima dată în ambasada SUA, aici la Ierusalim, capitala Israelului'', a spus Ivanka, dezvelind sigla misiunii diplomatice americane în timpul ceremoniei care marchează mutarea acesteia de la Tel Aviv.

Donald Trump a transmis de la Washington un mesaj video în care a asigurat că ''Statele Unite rămân deplin angajate în facilitarea unui acord de pace durabil'' între israelieni şi palestinieni.

"Astăzi deschidem oficial ambasada Statelor Unite la Ierusalim. Felicitări! O aşteptăm de mult timp'', a spus preşedintele american la începutul discursului său, în care s-a referit la Ierusalim ca fiind ''adevărata capitală a Israelului'' şi ''capitala unde s-a stabilit poporul evreu din cele mai vechi timpuri''.

"Astăzi ne concretizăm recunoaşterea Ierusalimului (capitală a Israelului) şi ne deschidem ambasada pe pământul istoric şi sacru al Ierusalimului'', a continuat liderul de la Casa Albă, asigurând totodată că ''Statele Unite vor fi mereu un mare prieten al Israelului şi un partener în cauza libertăţii şi păcii'', a mai spus . ''Cea mai mare speranţă a noastră este pacea'', a subliniat el.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
18 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H