Guvernul pregăteşte o amnistie fiscală. Ce români scapă de datorii sau de penalităţi săptămâna viitoare

Guvernul pregăteşte proiectul de iertare a românilor de datorii. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că are în lucru o amnistie fiscală şi că săptămâna viitoare va anunţa cine va beneficia de aceasta.

08 iul. 2018, 12:01
Guvernul pregăteşte o amnistie fiscală. Ce români scapă de datorii sau de penalităţi săptămâna viitoare

O variantă ar fi ca amnistia să fie pentru activități independente sau chirii. De exemplu, cine ar plăti taxele până la anumită dată ar fi scutiți de penalizări.

O altă variantă ar fi ca persoanele care au venituri nedeclarate, se va face un T0 în care ar putea declara acele venituri, iar ele ar fi fiscalizate. Variantele nu sunt încă confirmate de ministrul Finanțelor.

„Vom discuta în următoarele zile la nivelul coaliției și la nivel de Guvern pentru a vedea exact dacă o astfel de măsură poate fi aplicată și care vor fi efectele. Nu are nicio legătură cu domnule președinte Iohannis. Mai mult, lui nu i se aplică o eventuală amnistie pentru că alea sunt venituri din chirii”, a spus Teodorovici.

O amnistie fiscală a fost promovată și de Guvernul Ponta în 2015, când ministru de Finanțe era tot Eugen Teodorovici. Atunci, o serie de obligații fiscale stabilite abuziv de Fisc au fost anulate, precum și obligațiile provenite din reîncadrarea activității independente în activitate dependentă sau din stabilirea de contribuții de sănătate pentru venituri mici.