Un celebru bucătar a făcut atac de cord la doar 43 de ani

Gurpareet, originar din Enfield, a fost internat joia trecută în urma unui atac de cord. Potrivit sursei citate, rinichii lui Bains au cedat.

13 nov. 2021, 11:13
Un celebru bucătar a făcut atac de cord la doar 43 de ani

Gurpareet Bains a murit la vârsta de 43 de ani, scrie Daily Star. Chef celebru, ale cărui cărți de bucate bazate pe folosirea puterii superalimentelor l-au făcut să aibă mulți discipoli printre vedetele din UK, a murit în urma unui atac de cord.

Gurpareet Bains este cel care a creat „cea mai sănătoasă prăjitură din lume și cea mai sănătoasă mâncare din lume”.
Apreciat în special și ca nutriționist, Gurpareet Bains, ale cărui rețete sunt folosite de oameni din toată lumea, a încetat din viață în urma unui atac de cord, informează Cityam.

Primele declarații ale medicului care l-a tratat în camera hiperbară pe Petrică Mîțu Stoian, la clinica privată: „Eu l-am tratat. Nu cred că artistul a murit din cauza expunerii la oxigen”

Co-fondatorul fenomenului ”Vedge Snacks” a suferit un atac de cord joia trecută și a fost internat. Deși și-a recăpătat cunoștința la un moment dat, se pare că rinichii săi au cedat. Bains a murit din cauza unor complicații la inimă și rinichi, scrie Cityam.

Preotul Dumitru Oancea a murit. Doliu în Biserica Ortodoxă: „S-a stins fulgerător din viaţă”

Gurpareet Bains a intrat în centrul atenției internaționale în 2009, când a creat „cea mai sănătoasă mâncare din lume”, un curry de pui cu afine și Goji Berry Pilau, care conținea antioxidanți echivalând cu 23 de ciorchini de struguri.

În 2012, Bains a lansat a doua sa carte de rețete și un concept culinar, Indian Superspices, care a fost printre primele 50 de cărți de bucate ale anului în Marea Britanie.

”Curry-ul pe care l-am creat este plin de ingrediente benefice pentru sănătate care, dacă sunt consumate în mod regulat, ne pot feri de multe boli”, spunea Bains.

Agenția sa de impresariat, Palamedes PR, a anunțat vestea tristă pe Twitter. Relatarea scria: „Suntem absolut devastați de tragica trecere în viață a lui Gurpareet Bains. A fost un prieten apropiat și un client de lungă durată. Cele mai profunde gânduri ale noastre se adresează familiei și prietenilor săi.”

Cartea sa cu rețete, Indian Superfood, a fost publicată în iulie 2010 și a fost un bestseller în Marea Britanie. Conceptul său culinar mergea de la ideea că aproape un sfert din alimentele bogate în antioxidanți disponibile pe piață sunt condimente.