Preotul Dumitru Oancea a murit. Doliu în Biserica Ortodoxă: „S-a stins fulgerător din viaţă”

Preotul Dumitru Oancea, care a slujit aproape patru decenii în parohia Corugea din Tulcea, s-a stins fulgerător din viaţă. Anunţul a fost făcut pe reţelele de socializare de Episcopia Tulcii.

11 nov. 2021, 15:50
Preotul Dumitru Oancea a murit. Doliu în Biserica Ortodoxă: „S-a stins fulgerător din viaţă”

Preotul Dumitru Oancea a murit. Biserica Ortodoxă este în doliu după ce părintele parohiei Corugea din Tulcea a murit. Tragedia s-a petrecut miercuri, 10 noiembrie.

Preotul Dumitru Oancea a murit. Doliu în Biserica Ortodoxă

Episcopia Tulcii a anunţat pe reţelele de socializare trecerea în nefiinţă a părintelui Oancea.

Citeşte şi Preot mort după ce s-a izbit cu maşina de un cap de pod. Mărturii teribile ale martorilor: „Volanul ajunsese în plafon”

„Născut la 19.11.1960 în Făgărașul Nou, jud. Tulcea.

Urmează Școala Generală din Făgărașul Nou, jud. Tulcea între anii 1967 -1975, după care Seminarul Teologic ,,Chesarie Episcopul” din Buzău în perioada 1978-1983.

Hirotonit diacon în data de 19. 05. 1984 de către Î.P.S. Antim Nica, Arhiepiscopul Tomisului și Dunării de Jos în Catedrala Arhiepiscopală din Galați.

Hirotonit preot în data de 08.06.1984 de către Î.P.S. Antim Nica, Arhiepiscopul Tomisului și Dunării de Jos la parohia ,,Sf. Dumitru” din Corugea, jud. din Tulcea, pe seama acesteia.

În perioada 1990-2011 predă disciplina Religie la școala din localitate.

Distincții: În anul 1990 este hirotesit Sachelar de către Î.P.S. Lucian arhiepiscopul Tomisului.

După o activitate bisericească de 37 de ani în parohia Corugea, timp în care s-a dedicat cu smerenie și modestie slujirii lui Dumnezeu și oamenilor, Pc. Pr. Dumitru Oancea s-a stins fulgerător din viață în dimineața zilei de 10 noiembrie 2021.
Veșnică să-i fie pomenirea lui!”, au transmis reprezentanţii Episcopiei Tulcii.

De la începutul lunii noiembrie, trei preoţi din Dobrogea şi-au pierdut viaţa.

Citeşte şi Povestea cutremurătoare a unui preot din Dolj. Şi-a pierdut copiii din cauza cancerului şi a murit la scurt timp după ce şi-a înmormântat soţia