Guşă: Nici Schwartzenberg, nici Vîntu nu conduc Realitatea Media, ci administratorul judiciar

Cozmin Guşă, reprezentantul comitetului de creditori la Realitatea Media, precizează pentru NewsIn că este falsă informaţia potrivit căreia fiii lui Sorin Ovidiu Vîntu ar fi redevenit proprietari, admite că aceştia au un litigiu financiar cu Elan Schwartzenberg şi spune că trustul nu este condus de niciunul dintre ei, fiind în reorganizare.

RomaniaTV.net
04 iul. 2012, 14:15
Guşă: Nici Schwartzenberg, nici Vîntu nu conduc Realitatea Media, ci administratorul judiciar

Cozmin Guşă a precizat că „ştirea este doar parţial exactă, în condiţiile în care am înţeles că există un litigiu de natură financiară între cei doi posibili, viitori/foşti proprietari, Elan Schwartzenberg şi Sorin Ovidiu Vîntu, prin cei doi copii ai săi. Acest litigiu nu este de natură să afecteze în niciun fel activitatea Realitatea Media SA, el putând avea relevanţă doar peste trei sau patru ani (termenul prevăzut conform legii insolvenţei), când societatea, fie va ieşi din insolvenţă şi proprietarii sau proprietarul de la acel moment îşi pot reintra în drepturi, fie va falimenta şi atunci în primul rând creditorii vor fi cei care vor beneficia de pe urma bunurilor Realitatea Media şi abia în ultimul rând mai putând beneficia şi acţionarii. Până atunci, repet, trei-patru ani, activitatea societăţii este condusă de administratorul judiciar, firma Rovigo, de către administratorul special, Florin Berca, bineînţeles sub coordonarea Comitetului Creditorilor. Practic, în acest interval, trei până la patru ani, acţionarii societăţii, fie Elan Schwartzenberg, fie familia Vîntu, nu mai pot avea nicio influenţă asupra managementului societăţii, şi e firesc să fie aşa de vreme ce ei sunt responsabili de situaţia financiară proastă în care au dus societatea comercială”.

Guşă a asigurat că Realitatea Media dispune de resurse pentru a-şi continua activitatea. „Vreau să mai precizez că avem posibilităţi şi resurse suficiente pentru a asigura o activitate fluentă din punct de vedere financiar şi fără sincope de natură organizaţională la nivelul Realitatea Media SA”, a conchis Cozmin Guşă.

Site-ul de investigatii Rise Project a anuntat, miercuri, ca Realitatea TV a ajuns din nou sa fie condusa de familia lui Sorin Ovidiu Vîntu, mai exact, de copiii săi, Ioana şi Ionuţ Codrin.