Gustări care nu depăşesc 100 de calorii

Între mesele principale, simţi nevoia de o gustare. Iată câteva opţiuni sănătoase, cu puţine calorii!

RomaniaTV.net
21 dec. 2012, 14:59
Gustări care nu depăşesc 100 de calorii

In timpul zilei, sunt  recomandate doua gustari, la orele 10 si la 17, cu calorii mai putine decat mesele principale, dar care sa contribuie in mod sanatos la intregirea numarului de calorii necesare zilnic.   

1 felie de telemea + 1 para = 100 calorii

Datorita continutului de probiotice, produsele lactate infrumuseteaza pielea si parul. Perele au proprietati remineralizante, fiind ideale pentru persoanele stresate.

1 ou fiert + 1 morcov mic = 100 calorii

Consumul de oua previne afectiunile oculare datorita continutului de luteina si zeaxantin, doi antioxidanti puternici. La fel morcovul, care are un continut foarte mare de vitamina A si betacaroten.

1 felie de paine cu usturoi = 85 calorii

O modalitate simpla de a beneficia de calitatile deosebite ale usturoiului, considerat un excelent tonifiant si stimulent al productiei de anticorpi, facilitand totodata digerareea alimentelor.

1 felie de paine cu secara + 1 felie de branza + 2 smochine = 100 calorii

Painea de secara contine substante care grabesc arderea grasimilor. Smochinele sunt o sursa excelenta de fier, fibre si calciu si un ajutor in cazul constipatiei si al afectiunilor digestive.

100 ml de iaurt degresat +  ½  ceasca cu cereale integrale + ½ ceasca de boabe de rodie = 100 calorii

Cerealele integrale ofera energie organismului, ajuta la arderea kilogramelor, regleaza tranzitul intestinal si scad glicemia, iar rodia reprezinta o sursa bogata de vitaminele C si B, potasiu si polifenoli.

Pe eCuisine.ro găsești mai multe articole utile:

Alimente care provoacă dureri

De ce wok si nu tigaie?