Gustări delicioase sub 100 de calorii

Un om trebuie să aibă pe zi trei mese și două gustări. Micul dejun, prânzul și cina trebuie să conțină alimente sănătoase, iar gustările dintre mese nu trebuie să fie bogate în calorii. Pentru a evita supraalimentarea și consumul excesiv de calorii, iată care sunt cele mai bune gustări care conțin mai puțin de 100 de calorii.

RomaniaTV.net
03 mai 2018, 08:52
Gustări delicioase sub 100 de calorii

Pâine din cereale integrale (prăjită) și unt de arahide

Întinde pe o felie de pâine din cereale integrale un strat subțire de unt de arahide. Combinația aceasta îi oferă organismului o cantitate potrivită de proteine și grăsimi sănătoase, având un indice caloric mai mic de 100.

Chipsuri din varză kale

Foarte asemănătoare cu salata decât cu varza pe care o știm noi,varza kale este o sursă excelentă de vitamina K, esențială pentru sănătatea oaselor. Prăjește un ulei de măsline câteva frunze de varză kale, peste care presari puțină sare sau boia dulce.

Felii de banană în ciocolată

Taie o jumătate de banană felii și scufundă-le într-un bol în care pui 2 linguri de ciocolată neagră topită. Bananele sunt bogate în potasiu, un mineral care ajută la scăderea tensiunii arteriale, în timp ce ciocolata neagră este sursă importantă de antioxidanți. Mănâncă 5 felii de banane glazurate cu ciocolată.

Citeşte şi Laptele vegetal, cu plusuri şi cu minusuri

Morcov fiert și humus

Morcovul este gustarea perfectă, bogată în substanțe nutrivite, inclusiv betacaronten și complexul de vitamine B. Pe de altă parte, humusul este foarte sănătos și merge foarte bine în combinație cu morcovul fiert.

Felii de mere și unt de migdale

Spală și taie pe jumătate un măr. Scoate semințele, apoi întinde pe bucata de fruct unt de migdale, care este bogat în vitamine. Merele sunt sursă importantă de fibre și alte substanțe nutritive importante, despre care se spune că previn cancerul, diabetul zaharat și bolile de inimă.

Iaurt natural cu miere

Pune într-un bol 120 grame de iaurt grecesc fără grăsimi. Adaugă peste el o jumătate de lingură de scorțișoară și o lingură de miere. Amestecă și apoi mănâncă iaurtul îndulcit. Aceasta este gustarea perfectă dintre prânz și cină.

Cele mai bune gustări pentru seară