Ajutor umanitar de la Guvern pentru populaţia afectată de alunecările de teren din Bacău

Guvernul a aprobat joi o Hotărâre pentru scoaterea din rezervele de stat a șase construcții ușoare din elemente modulare și trimiterea acestora ca ajutoare umanitare de urgență, cu titlu gratuit, familiilor afectate de alunecările de teren din județul Bacău.

02 apr. 2015, 11:02
Ajutor umanitar de la Guvern pentru populaţia afectată de alunecările de teren din Bacău

Distribuirea construcțiilor ușoare din elemente modulare către populația afectată de alunecările de teren se va face de către Comitetul județean pentru situații de urgență Bacău.

Citeşte şi: Pământul a luat-o la vale. Zeci de oameni, sub cerul liber din cauza alunecărilor de teren

Transportul acestora până la locul indicat de Instituția Prefectului din Județul Bacău se va efectua în regim de urgență cu mijloace de transport puse la dispoziție de către Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale”, se arată în comunicatul Guvernului.

La începutul acestei săptămâni în comuna Răcăciuni — județul Bacău a avut loc o alunecare de teren, în urma căreia au fost afectate 21 de case și au fost evacuate 64 de persoane, dintre care 39 de adulți și 25 de copii.

De asemenea, peste 300 de persoane din satele Colții de Jos și Poiana, localitatea buzoiană Colți, sunt izolate, în urma unor alunecări de teren. Circulația se face doar pietonal sau cu un tractor forestier.

Subprefectul George Sava a anunţat că la Colții de Jos și Poiana nu pot ajunge nici Salvarea și nici Pompierii, ci doar un tractor forestier. O casă din apropierea alunecării de teren este în pericol și se fac pregătiri pentru evacuare. Şi la Sărulești, în urma ploilor din ultimele zile, un drum comunal a fost deteriorat în week-end, fără a exista însă oameni izolați.