Guvern: Avocatului Poporului să retragă solicitările către spitalele unde sunt internate persoane diagnosticate cu COVID

Publicat: Joi, 11 Iunie 2020 16:56 // Actualizat: Joi, 11 Iunie 2020 16:56 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul solicită Avocatului Poporului să retragă solicitările transmise spitalelor în care sunt internate persoane diagnosticate cu COVID-19 de a comunica informaţii şi documente justificative legate de modul în care sunt trataţi pacienţii şi de organizarea instituţiilor spitaliceşti, considerând că asimilarea spitalelor destinate tratamentului SARS-COV-2 cu locurile de detenţie este "o deformare a realităţii".

Într-un comunicat al Guvernului, Executivul apreciază implicarea Avocatului Poporului în monitorizarea respectării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti care derivă din legislaţia naţională, precum şi din tratatele internaţionale la care România este parte.

Citeşte şi: Avocatul Poporului asimilează spitalele centrelor de detenţie şi de tortură. Cum s-a ajuns la această comparaţie

În comunicat se arată că asimilarea spitalelor destinate tratamentului SARS-COV-2 cu locurile de detenţie este "o deformare a realităţii, o alăturare de rea credinţă a unor situaţii care nu au nimic în comun".

Avocatul Poporului (AP) a transmis joi un comunicat de presă în care precizează că monitorizează respectarea drepturilor pacienţilor din spitalele COVID, menţionând că persoanele internate nu au posibilitatea părăsirii acestora decât în baza deciziei unei autorităţi şi că instituţia "are obligaţia să supravegheze tratamentul aplicat oricărui cetăţean aflat în locuri de detenţie".

AP informează că, în activitatea sa de monitorizare, a solicitat mai multe informaţii şi documente şi a cerut ca pacienţii să fie informaţi cu privire la desfăşurarea monitorizării spitalului de către Avocatul Poporului, dar şi cu privire la posibilitatea de a accesa şi completa on line un chestionar întocmit de AP.

Citeşte şi: 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Avocatului Poporului Covid-19 Guvern SARS-CoV-2
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H