Guvern: Cepoi îşi va PIERDE FUNCŢIA de ministru dacă se confirmă acuzaţiile ANI

Vasile Cepoi îşi va pierde funcţia de ministru în Guvernul României, dacă se vor dovedi acuzaţiile pe care i le aduce ANI. Agenţia Naţionale de Integritate îl acuză pe Vasile Cepoi, fost Director al Direcției de Sănătate Publică Iași, de conflict de interese, infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum și cele asimilate infracțiunilor de corupție". În replică, ministrul Vasile Cepoi a declarat că înainte de a intra în proiect a consultat juriştii, care i-au spus că nu e conflict de interese, precizând că atitudinea ANI este neetică şi că îşi rezervă dreptul de a acţiona instituţia în instanţă pentru afectarea imaginii sale publice.

RomaniaTV.net
25 sept. 2012, 08:23
Guvern: Cepoi îşi va PIERDE FUNCŢIA de ministru dacă se confirmă acuzaţiile ANI

Ministrul Sănătăţii se va prezenta la Parchetul General pentru a-şi prezenta punctul de vedere în cazul în care este acuzat de ANI şi îşi va pierde poziţia de ministru dacă se va ajunge la o decizie definitivă care să confirme acuzaţiile, transmite Guvernul.

„Guvernul României a luat act de existenţa acţiunii ANI în ceea ce îl priveşte pe Ministrul Sănătăţii, domnul Vasile Cepoi, în legătură cu indiciile referitoare la săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. Acuzaţiile sunt grave şi este absolută nevoie de clarificarea acestora în cel mai scurt timp. Domnul ministru se va prezenta la Parchetul General pentru a-şi prezenta punctul de vedere, în acest caz. Dacă se va ajunge la o decizie definitivă în acest caz, care să confirme acuzaţiile care au fost aduse în acest moment, domnul Vasile Cepoi îşi va pierde poziţia de ministru în Guvernul României.

Guvernul României are tot interesul ca astfel de situaţii să fie lămurite şi finalizate cu un verdict clar, pentru a nu exista nicio suspiciune cu privire la credibilitatea activităţii sale”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit ANI, în calitate de director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Vasile Cepoi a participat la luarea unei decizii prin semnarea unui acord de parteneriat, angajând instituţia pe care o conducea la acea dată ca partener în Proiectul „Calitate şi performanţă în sistemul sănătăţii publice din România”, derulat în baza Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Ulterior, Vasile Cepoi, împreună cu soţia sa, au fost angajaţi în cadrul proiectului şi au obţinut venituri de natură salarială de la beneficiarul Fundaţia Amfiteatru şi de la partenerii Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi, respectiv S.C. Info Educaţia S.R.L, a precizat ANI.

Parteneri în cadrul proiectului au fost Fundaţia Amfiteatru, ca beneficiar, alături de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, Colegiul Medicilor din România, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi şi S.C. Info Educaţia S.R.L.

ANI susţine că beneficiul patrimonial obţinut de Vasile Cepoi, împreună cu soţia sa, în cadrul acestui proiect este de 191.726 lei (aprox. 42.440 de euro).

În Proiectul „Calitate şi performanţă în sistemul sănătăţii publice din România” – dezvoltat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), Vasile Cepoi a deţinut următoarele calităţi: manager de proiect (numit în funcţie la data de 01.09.2010 şi înlocuit din funcţie la 26.10.2010); director de proiect pentru activităţile editoriale şi de cercetare (în perioada 01.12.2010 – 05.12.2011); trainer audit calitate (în perioada 01.05.2011 – 31.08.2011 şi 01.10.2011 – 31.03.2012).

ANI a dispus sesizarea organelor judiciare competente cu privire la posibila săvârşire de către ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a infracţiunii de conflict de interese, a infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi a celor asimilate infracţiunilor de corupţie.