Guvern: Finanţarea activităţii de salvamar va fi suportată şi din bugetul de stat

Guvernul a decis ca finanţarea activităţii de salvamar să poată fi suportată şi din bugetul de stat, în condiţiile în care la momentul actual aceste plăţi erau obligaţia autorităţilor locale, a declarat luni vicepremierul Liviu Dragnea, informează Agerpres.

22 sept. 2014, 14:05
Guvern: Finanţarea activităţii de salvamar va fi suportată şi din bugetul de stat

‘Prevederea actuală crea obligaţia autorităţilor locale să susţină financiar aceste plăţi în condiţiile în care plajele sunt administrate de Apele Române iar Apele Române au contracte cu operatorii economici, Apele Române încasează venituri de la operatorii economici şi era creată obligaţia pentru primării. Prin această prevedere se creează posibilitatea ca aceste plăţi să fie realizate de la bugetul de stat’, a spus Dragnea.

Potrivit vicepremierului, suma alocată de la buget în acest sens este de 4 milioane de lei pe an pentru tot litoralul, începând din anul 2015.

Decizia a fost luată prin intermediul unui proiect de ordonanţă aprobat de Guvern privind stabilirea unor măsuri financiare pentru activitatea administrativă. Prin acest act normativ se modifică sursele de finanţare pentru asigurarea îndeplinirii în bune condiţii de către autorităţile administraţiei publice locale pe a căror rază teritorială se află plaje cu destinaţie turistică a obligaţiilor prevăzute pentru finanţarea activităţilor de salvamar.