Guvernul a adoptat măsuri de întărire a disciplinei financiare a operatorilor economici la care statul e acţionar

Operatorii economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari au termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a bugetului de stat pentru prezentarea bugetelor de venituri și cheltuieli, în vederea aprobării.

27 ian. 2016, 16:36
Guvernul a adoptat măsuri de întărire a disciplinei financiare a operatorilor economici la care statul e acţionar

Guvernul a luat miercuri o serie de măsuri în scopul întăririi disciplinei financiare a operatorilor economici la care statul este acționar, printr-o ordonanță adoptată în ședința Executivului, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, consultări cu partidele pe tema alegerii primarilor: „Premierul nu va intra într-o dispută politică”

„Pentru reducerea termenului de aprobare, ordonanța stabilește că bugetele de venituri și cheltuieli ale operatorilor economici care se încadrează în prevederile acestei legislații și au maximum 50 de angajați vor fi aprobate prin ordin comun al miniștrilor Finanțelor și Muncii. În prezent, în această prevedere se încadrează 33 de operatori economici”, precizează Guvernul.

Ordonanța mai stabilește că operatorii economici aflați în subordinea, în coordonarea, sub autoritatea sau în portofoliul organelor administrației publice centrale ale căror bugete de venituri și cheltuieli se aprobă de către Adunarea Generală a Acționarilor au obligația să prezinte Ministerului Finanțelor Publice bugetele de venituri și cheltuieli însoțite de anexele de fundamentare, în termen de 10 zile de la aprobare sau rectificare.