Guvernul a adoptat o OUG privind acordarea banilor necesari pentru menţinerea personalului din industria de apărare

Publicat: Miercuri, 16 Mai 2018 17:00 // Actualizat: Miercuri, 16 Mai 2018 17:00 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă prin care se vor putea acorda banii necesari pentru menţinerea personalului specializat din industria de apărare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

"În şedinţa de Guvern de astăzi a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă care modifică şi completează legea 232/2016 privind industria naţională de apărare (...) E o măsură care corectează anumite deficienţe în legea industriei de apărare adoptată în anul 2016, în sensul că se procedează la simplificarea procedurii de autorizare şi înscriere în registru a operatorilor economici care au capacităţile pentru apărare în industrie", a declarat Nelu Barbu, la Palatul Victoria.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, este vorba de banii care se alocă pentru menţinerea personalului specializat din industria de apărare.

"După ce această ordonanţă de urgenţă va intra în vigoare, se va putea permite (...) autorizarea şi înscrierea în registru a operatorilor economici cu capital de stat din industria de apărare şi se vor putea acorda sume de bani necesare pentru menţinerea personalului specializat din industria de apărare, un instrument ce asigură faptul că industria de apărare românească şi expertiza de specializate nu vor fi afectate de fluctuaţiile de comenzi. E vorba despre banii de nucleu (...), adică suma de bani care se alocă pentru menţinerea personalului specializat din industria de apărare", a mai afirmat Nelu Barbu.

Citeşte şi: A doua zi de proteste în faţa Guvernului. Sindicaliştii din industria de Apărare vor avea discuţii cu vicepremierul Viorel Ştefan

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bani industria de aparare industria de apărare personal industria de aparare
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7576
RON
20 Feb
noapte 3 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H