Guvernul a adoptat OUG pentru acordarea veniturilor de completare în cazul minerilor disponibilizaţi

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă pentru acordarea veniturilor de completare în cazul minerilor care vor fi disponibilizaţi în urma închiderii unor mine.

13 nov. 2019, 14:51

„Aşa cum am promis încă dinainte de învestirea Guvernului Ludovic Orban, a fost rezolvată situaţia minerilor blocaţi în subteran la Paroşeni şi Uricani. Astăzi a fost adoptată OUG pentru acordarea veniturilor de completare pentru cei care urmează să fie disponibilizaţi, OUG iniţiată de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri”, a decarat Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului, la finalul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că normele de aplicare vor fi elaborate printr-un ordin comun al miniştrilor Economiei şi Muncii.

„Cei care aşteaptă această prevedere legală pentru a debloca situaţia privind veniturile de completare la care sunt îndreptăţiţi vor beneficia de aceste drepturi aşa cum este normal să se întâmple, printr-o ordonanţă de urgenţă. Situaţia a fost rezolvată”, a spus Dancă. 

Guvernul vrea să abroge HG prin care fostul purtător de cuvânt al Cabinetului Dăncilă Nelu Barbu a fost numit consul la Shanghai. Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri se mai află schimbări de prefecţi şi OUG referitoare la protecţia socială în cazul disponibilizărilor din minerit

Citeşte şi: Şedinţă de Guvern. Ludovic Orban schimbă consulii numiţi pe final de mandat de Viorica Dăncilă