Şedinţă de Guvern. Ludovic Orban a anulat hotărârea prin care Nelu Barbu a fost numit consul la Shanghai

Publicat: Miercuri, 13 Noiembrie 2019 05:52 // Actualizat: Miercuri, 13 Noiembrie 2019 17:25 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul a abrogat HG prin care fostul purtător de cuvânt al Cabinetului Dăncilă Nelu Barbu a fost numit consul la Shanghai. Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri se mai află schimbări de prefecţi şi OUG referitoare la protecţia socială în cazul disponibilizărilor din minerit.

Foto: gov.ro

UPDATE Guvernul a adoptat hotărârea prin care numirea lui Nelu Barbu consul la Shanghai a fost revocată, anunţă Biroul de presă.

1.    HOTĂRÂRE pentru abrogarea Hotărârii Guvernului nr.746/2019 privind numirea unui consul general

2.    HOTĂRÂRE pentru abrogarea Hotărârii Guvernului nr.565/2019 privind rechemarea şi numirea unui consul general

______

Guvernul vrea să abroge Hotărârea de Guvern prin care fostul purtător de cuvânt al Cabinetului Dăncilă Nelu Barbu a fost numit consul la Shanghai, dar şi pe cea privind numirea consulului român la Milano. De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri se află schimbarea din funcţie a unor prefecţi şi subprefecţi, precum şi OUG referitoare la protecţia socială a celor disponibilizaţi prin concedieri colective de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. şi de Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A.

Pe ordinea de zi a şedinţei de Guverm de miercuri figurează abrogarea HG prin care Nelu Barbu a fost numit consul general, şef al Consulatului General al României la Shanghai.

De asemenea, Executivul vrea să abroge şi HG prin care Adrian Georgescu a fost rechemat din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Milano, fiind înlocuit de Tiberiu Mugurel Dinu.

Cabinetul mai discută miercuri proiectul de OUG pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. în perioada 2019-2024 şi schimbarea din funcţie a unor prefecţi şi subprefecţi.

Proiectele aflate pe ordinea de zi:

I. PROIECTE DE ORDONANȚE DE URGENȚĂ
1. PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. în perioada 2019-2024
Proiectul poate fi consultat la adresa:  https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/11/OUG.pdf

II. ANALIZE
1. INFORMARE privind stadiul elaborării şi avizării actelor normative privind activitatea ministerelor
2. INFORMARE privind activităţile derulate la nivelul MAI, în contextul desfăşurării procesului electoral pentru alegerea Preşedintelui României-Turul I (10 noiembrie 2019)
Documentul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/11/INFO-2.pdf

III. PROIECTE DE HOTĂRÂRI
1. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru abrogarea Hotărârii Guvernului nr.746/2019 privind numirea unui consul general
2. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru abrogarea Hotărârii Guvernului nr.565/2019 privind rechemarea şi numirea unui consul general
3. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi

Notă: Proiectele de acte normative și documentele de politici publice incluse pe agendă pot suferi unele modificări în urma dezbaterilor  din cadrul ședinței Guvernului României.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
consul Shanghai Guvern nelu barbu prefecţi schimbaţi şedinţă Guvern
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 nov 08:35
Răspunde | Votează email 0 email
ha,ha,ha
Fomisti fiind, trebuie toti inlocuiti de "si nostri" care radiaza de "competenta" de genyl Kill-Bill de moscova, ministrul-grinda care nu a platit impozit 19 ani, ministrii din guvernul ciolos cu 0 rezulyaye, ministrul fost primar de Caransebes cu afacerile lui dybioase! Si mai sunt si altii!
1
EUR
4.7777
RON
09 Dec
noapte 0 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H