Guvernul a aprobat constituirea Comisiei tehnice pentru „Poarta Sărutului”

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri un memorandum pentru constituirea unei comisii de experţi în vederea studierii situaţiei restaurării componentei sculpturale ''Poarta Sărutului'' din cadrul ansamblului ''Constantin Brâncuşi'' de la Târgu Jiu, informează Executivul.

27 nov. 2013, 16:08
Guvernul a aprobat constituirea Comisiei tehnice pentru „Poarta Sărutului”

Premierul Victor Ponta a anunţat, la sfârşitul lunii octombrie, la Târgu Jiu, că va plăti cu fonduri de la Guvern o comisie formată din specialişti din Franţa şi România, care să analizeze dacă lucrările de reabilitare efectuate la ”Poarta Sărutului” au fost realizate corespunzător.

„O să plătim noi de la Guvern o comisie independentă, nu din România, ca să nu ziceţi că ţine cu ministerul (Ministerul Culturii n.r) sau ţine cu ceilalţi, o să vină încoace, o să evalueze, dacă s-a făcut prost, luăm toţi banii înapoi, dacă s-a făcut bine, s-a făcut bine. Altă soluţie n-am, că aşa ne dăm cu părerea, ne uităm, chiar nu suntem specialişti. O să luăm profesori şi din Franţa şi din România, că aşa la ochi ne uităm şi ne dăm cu părerea. Dacă e cineva care a greşit, dacă a făcut fără autorizaţie, sigur că îi tragem la răspundere, dacă n-a greşit nimeni, hai să nu mai facem scandal dacă nu e adevărat. Să ne pregătim, că la anul trebuie să reparăm Coloana Infinitului şi înţeleg că va fi tot cu scandal, de dinainte să înceapă reparaţia„, spunea primul-ministru.

Proiectantul care s-a ocupat de reabilitarea Porţii Sărutului a refuzat să semneze recepţia lucrării pe motiv că, din cauza spălării cu jet de apă, „Poarta Sărutului” s-a îngălbenit.