Guvernul a aprobat exproprierea a 127 de imobile din zona Pasajului suprateran Bucureşti-Domneşti

Guvernul a aprobat marţi declanşarea procedurilor de expropriere a 127 de imobile proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar din zona Pasajului suprateran Bucureşti-Domneşti.

RomaniaTV.net
14 mai 2019, 15:11
Guvernul a aprobat exproprierea a 127 de imobile din zona Pasajului suprateran Bucureşti-Domneşti

„La propunerea Ministerului Transporturilor, a fost aprobată o hotărâre de guvern privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar care face parte din coridorul de expropriere a lucrării de utilitate publică de interes naţional Pasaj suprateran pe DJ 602, Centura Bucureşti-Domneşti, pe raza municipiului Bucureşti, sector 6, şi a localităţilor Domneşti-Bragadiru şi Clinceni din judeţul Ilfov. S-a aprobat, spuneam, şi exproprierea de către Compania Naţională a Infrastructurii Rutiere a unui număr de 127 de imobile proprietate privată cu o suprafaţă totală de aproximativ 35.000 de metri pătraţi. Suma aferentă despăgubirilor se ridică la 12,7 milioane de lei şi rezultă din rapoartele de evaluare întocmite în ianuarie 2019 de către evaluatori autorizaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

El a mai precizat că fondurile pentru aceste despăgubiri sunt alocate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor.