Guvernul a aprobat programul de garantare a creditelor. Plafonul este de 2 miliarde lei

Programul de garantare a creditelor pentru IMM-uri, în limita unui plafon de garantare de 2 miliarde lei, a fost aprobat miercuri de Guvern, printr-o ordonanţă de urgenţă, potrivit Agerpres. Prin acest program se urmăreşte încurajarea şi stimularea IMM-urilor pe o perioadă de 36 de luni de la intrarea în vigoare Ordonanţei, menţionează sursa citată.

09 oct. 2013, 17:22
Guvernul a aprobat programul de garantare a creditelor. Plafonul este de 2 miliarde lei

Programul constă în acordarea către IMM-uri a unei linii de credit pentru capital de lucru, garantată de stat, în procent de maximum 50% din valoarea finanţării. Valoarea maximă a unui credit garantat este de 5 milioane lei/IMM.

În plus, acest act normativ instituie un mecanism de garantare pe baza căruia MFP este autorizat să mandateze FNGCIMM, în vederea emiterii de garanţii în numele şi în contul statului, în favoarea instituţiilor de credit care urmează să acorde credite IMM-urilor eligibile în cadrul Programului din titlu. Pe scurt, prin acest program se urmăreşte crearea unei flexibilităţi mai mari şi reducerea timpului necesar acordării finanţărilor, mai arată Guvernul.

VEZI SI:

Consiliul pentru IMM-uri: România are nevoie în acest an de măsuri de susţinere a investiţiilor